Markström nära första NHL-nollan

Släppte in mål med två och en halv minut kvar

Foto: AP
”Canes” Drayson Bowman i duell med Markström.
HOCKEY

NEW YORK. Jakob Markström fick sånär hålla sin första nolla i NHL i natt.

Först när två och en halv minut återstod lyckades Carolinas Jordan Staal överlista honom.

– Jag är bara glad att vi gjorde en så bra tredjeperiod och lyckades vinna, säger den unge målvaktsstjärnan efter Floridas 4-1-seger.

Det har gått upp och ner för Jacob Markström sedan han för några veckor sedan han kallades upp till Florida Panthers från farmarlaget i San Antonio för, som det hette, en mer grundlig chans att etablera sig i NHL.

Men i Raleigh i natt lyckades den 23-årige ex-brynäsaren visa alla eventuella tvivlare att han verkligen är ”the real thing”.

Han uppträdde med pondus och lugn, tog 31 av 32 skott och lade grunden för en synnerligen välbehövlig seger.

Hyllas av coachen

– Ja, idag fick vi se riktigt stort målvaktsspel. Det var mycket skönt, säger coachen Kevin Dineen till tidningen Sun-Sentinel.

Ställningen var fortfarande 0-0 när tredje perioden började, men då exploderade jumbon Florida och gjorde tre snabba mål.
Sedan såg det ut som att Markström skulle få hålla sin första nolla i världens bästa liga, men när 2.33 återstod lyckades Jordan Staal något snöpligt göra ett tröstmål.

– Jag är bara glad för segern. När man vunnit så lite som vi har kan det vara frustrerande att komma in till en tredjeperiod utan att ha gjort mål, men vi gjorde verkligen en bra period och äntligen ville pucken studsa vår väg, säger Jacob.

Härnäst väntar New York Rangers på Madison Square Garden för den svenske ynglingen – och måhända en match i matchen mot Henrik Lundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM