Landeskog äntligen målskytt i segermatch

Unge kaptenen gjorde mål för fjärde matchen i rad

HOCKEY

NEW YORK. Han har gjort mål fyra matcher i rad.

Och i natt fick Gabriel Landeskog äntligen känna att det inte var förgäves.

– Jag är framförallt glad över att vi lyckas vända och vinna ikväll, det var verkligen på tiden, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern mot Dallas.

Foto: AFP
Landeskog trycker in pucken bakom Joey MacDonald.

Diskrepansen mellan formen hos Gabriel Landeskog och formen hos Colorado Avalanche som helhet har den senaste tiden varit rätt slående.

Han har gjort mål i match efter match – men laget har likafullt förlorat hela tiden.

Det låter som en frustrerande situation att befinna sig i.

”Hela tiden hittat sätt att förlora”

– Men det frustrerande har inte i första hand varit att mina mål inte haft betydelse, utan att vi hela tiden hittat sätt att förlora, säger den unge lagkaptenen när vi talar med honom efter nattens Dallas-match.

– Vi har börjat för dåligt och hamnat i underlägen, inte bara med ett utan ofta två och tre mål. Det blir väldigt jobbigt att jämnt jaga ikapp och när det går tungt börjar puckarna dessutom studsa emot en.

De hamnade i underläge hemma i Pepsi Center i natt också. Först med 2-0 och sedan med 3-2, men lyckades – bland annat tack vare ”Gabbes”-mål för fjärde matchen i rad – vända till 4-3-seger.

– Vi försökte låta bli att tänka på att vi låg under och fokuserade bara på ett byte i taget. Det lyckades och det var väldigt skönt, säger lagkaptenen.

Sex pinnar till slutspelsplats

Trots segern ligger Avalanche kvar på sistaplatsen i den västra tabellen, men det är bara sex poäng upp till slutspelsstrecket och ingen runt Klippiga Bergen har gett upp.

– Det är lika med det vi, vi försöker låta bli att tänka på den situationen. Det blir bara psykiskt jobbigt om man hela tiden tittar efter och ser att man ligger sist. Vi tar bara en match i taget nu, säger Gabriel.