Selännes hyllning: Roligt att bara titta

”The Finnish Flash” avgjorde seriefinalen i väst

HOCKEY

NEW YORK. Teemu Selänne avgjorde en lysande thriller till seriefinal mellan Anaheim och Chicago i natt.

Men efteråt vill han bara prata om Ryan Getzlaf – lagkamraten som assisterade honom vid det avgörande målet.

– Han spelar fantastiskt, det är roligt bara att sitta och titta. Man skulle bara ha en öl och en korv med bröd, säger den finske legendaren efter 4-2-segern.

Det var, sett till tabelläget, ligans två bästa lag som möttes i Honda Center i natt – och Anaheim Ducks och Chicago Blackhawks levde sannerligen upp till förväntningarna.

Bägge lagen spelade fantastiskt fysisk och kreativ hockey i rasande slutspelstempo – och dessutom blev matchen exceptionellt dramatisk.

Gästerna gick, efter att ha legat under med 1-0, upp i 2-1-ledning i mitten av andra perioden och såg under större delen av slutakten ut att ha tillställningen under kontroll.

Vände furiöst i tredje

Men med drygt fem minuter kvar iscensatte Anaheim en besinningslös forcering – och den gav i sanning resultat. Bobby Ryan kvitterade vid 14.33, på assist från Ryan Getzlaf, och en dryg minut senare satte Teemu Selänne 3-2, också det på lysande assist från Getzlaf.

Sedan han Sheldon Souray sätta 4-2 i tom kasse också – mycket elegant, från djupt ner i egna zonen – men det var ”The Finnish Flash” fullträff som avgjorde thrillern.

”En stor lättnad”

– Det är en stor lättnad. Jag har haft mycket chanser på slutet men pucken har inte velat studsa min väg. Nu gjorde den äntligen det. Men framförallt är jag glad över att vi vinner den här matchen, säger han till Ducks hemsida.

Sedan vill Teemu, nu på delad 15:e plats med Bryan Trottier i alla tiders poängliga, bara prata om Getzlaf.

– Han är mitt uppe i en riktig elitsäsong. Det är roligt bara att titta. Vi har ju bra platser i båset. Man skulle bara ha en öl och en korv med bröd.

Svenske målvaktssensationen Viktor Fasth spelade inte, han var backup åt Jonas Hiller.