Markström segrare i duellen med Lundqvist

Stoppade 44 av 45 skott i Madison Square Garden

Foto: AFP
Gaborik och Markström med fokus på pucken.
HOCKEY

NEW YORK. I natt började Jacob Markström-eran på riktigt.

Den unga Florida-målvakten var lysande i matchen-i-matchen mot Henrik Lundqvist, tog 44 skott och ledde sitt lag till en mäktig 3-1-seger.

– De sköt mycket från början till slut, men mina lagkamrater gjorde ett väldigt bra jobb så jag hade fri sikt hela tiden, säger 23-åringen ödmjukt till Sportbladet.

Det är några veckor sedan Florida Panthers general manager Dale Tallon förkunnade att Jacob Markström-eran inletts, men som sagt:

Det var nog först i natt den började på riktigt.

För den 23-årige gästriken följde upp den fina insatsen mot Carolina i förrgår med en riktigt förträfflig insats i debuten på Madison Square Gardens is. Han var suverän, tog 44 av 45 skott och säkrade en mycket välbehövlig 3-1-seger åt jumbolaget från solskensstaten.

– Jag tog med mig allt positivt från Carolina-matchen och det kändes bra idag, säger ”Markan” när han sitter och pustar i omklädningsrummet efteråt.

– De sköt mycket från början till slut, men mina lagkamrater gjorde ett väldigt bra jobb så jag hade fri sikt hela tiden.

Länge såg det till och med ut som att den unge svensken skulle hålla helt tätt, men precis som mot Carolina spräcktes nollan precis i slutet.

”En bonus om man håller nollan”

Frustrerande?

– Nej, så länge vi vinner är det lugnt. Det är en bonus om man håller nollan, men det här handlar om att vinna och när vi gör det tänker man inte på det, förklarar han.

Särskilt tung vikt vid det faktum att det var superstjärnan Henrik Lundqvist han slog – i självaste Garden – lägger Jacob inte heller.

– Lundqvist är en otrolig inspiration för många unga svenska målvakter och har varit länge. Men när matchen väl börjar spelar det ingen roll vem som står på andra sidan, jag spelade mot Anders Lindbäck nyligen också. För mig handlar det bara om att försöka hjälpa laget att vinna, säger han.