Här skapar Edler jättekaos på isen

Körde över Phoenix målvaktsstjärna bakom mål

1 av 5
Foto: AFP, GETTY IMAGES
HOCKEY

Alexander Edler, 27, kan ha en avstängning att vänta sig.

I nattens 2–1-seger mot Phoenix fullkomligt mosade han stjärnmålvakten Mike Smith bakom Coyotes mål, men kom undan med fem minuters utvisning.

Det hör inte till vanligheten att Vancouvers store svenskback befinner sig bakom motståndarkassen. Men under ett powerplay i slutet av den andra perioden jagade Alexander Edler pucken och såg inte ut att kunna undvika ramningen av Mike Smith likt ett godståg.

Stort kaos utbröt på isen när hela Coyotes tycktes vilja hämnas för svenskens tilltag mot deras Vezina Trophy-finalist från i fjol. Tvillingarna Sedin fick till och med rycka in för att i sin tur försvara Edler.

Kunde inte spela klart

Smith fullbordade perioden men lämnade över till Jason LaBarbera i den tredje perioden.

Edler kom undan med en fem minuters-utvisning för charging, med förklaringen att han inte försökte undvika incidenten tillräckligt, men riskerar nog ändå att få ett samtal från Brendan Shanahan de närmaste dagarna.

Förra säsongen fick Detroits Jordin Tootoo, då i Nashville, avtjäna två matchers avstängning efter att ha kört på Buffalos Ryan Miller. Men det straffet kom som en svallvåg efter Boston-tuffingen Milan Lucics ännu hårdare överkörning.