Zuccarello lämnar KHL för Rangers

Har fått kontraktsförslag – blir lagkamrat med Lundqvist, Strålman och Hagelin

Foto: SCANPIX
Mats Zuccarello och Ryan Callahan måljublar.
HOCKEY

Han lämnade New York Rangers för spel i KHL.

Nu återvänder Mats Zuccarello, 25, till klubben och blir lagkamrat med bland andra Henrik Lundqvist, Anton Strålman och Carl Hagelin.

– Vi har fått ett kontraktsförslag från Rangers och väntar bara på att allt ska gå i lås, säger Zuccarellos svenske agent Erik Ryman.

Mats Zuccarello lämnade Modo och elitserien 2010 efter en succésäsong, där han vann poängligan (64 poäng på 55 matcher). Den spelskicklige norrmannen skrev på för New York Rangers, men tiden på Manhattan blev delvis en besvikelse. Zuccarello skickades mellan Rangers och farmarligan AHL.

Inför den här säsongen valde han att lämna Nordamerika och skrev i stället på ett tvåårskontrakt med KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk, där han gjorde 28 poäng på 44 matcher i grundserien. I kontraktet fanns dock en klausul för NHL-spel och det är den som Zuccarello nu väljer att utnyttja.

”Väntar på att det ska gå i lås”

Rangers har fortfarande rättigheterna till Mats Zuccarello och nu vill klubben ha tillbaka honom:

– Vi har fått ett kontraktsförslag från Rangers och väntar på att allt ska gå i lås. Metallurg måste skriva under och godkänna övergången, säger Erik Ryman.

I stjärnspäckade Rangers blir han lagkamrat med bland andra Rick Nash, Brad Richards och svensktrion Lundqvist, Strålman och Hagelin.

Att Zuccarello nu återvänder till NHL innebär också att han med största sannolikhet inte är tillgänglig för VM-spel. Det innebär att Tre Kronor inte behöver möta den norska stjärnan i gruppspelet i VM 8 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM