Murray trejdad till Pittsburgh

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL
HOCKEY

NEW YORK. Douglas Murray blir lagkamrat med Sidney Crosby.

Den tuffe svenske backen har blivit trejdad från San Jose till Pittsburgh.

– Jag är exalterad, det ska bli otroligt roligt, säger ”Dogge” till Sportbladet.

Med en dryg vecka kvar till trading deadline börjar det röra på sig i NHL – och ingenstans mer så än västra Pennsylvania.

Pittsburgh Penguins  gjorde under söndagen klart med Dallas tuffing Brenden Morrow och på måndagen kom alltså beskedet att ytterligare ett knippe attityd och muskler adderas till truppen

I Sharks sedan 2005

Svenske backen Douglas Murray hämtas från San Jose – i utbyte mot två andraval i draften.

Murray har spelat i Sharks sedan 2005, men blir nu alltså pingvin – och det är han mycket glad för.

– Ja, inte är jag ledsen. Om man blir ledsen över att trejdas till Pittsburgh Penguins spelar man ishockey av fel anledningar, säger han på telefon från Anaheim, där San Jose just nu befinner sig för bortamatch.

Han fortsätter:

– Jag är verkligen exalterad och peppad, Penguins är ett oerhört bra lag som precis vunnit tolv raka och kommer att vara med och slåss om Stanley Cup-titeln. Det ska bli otroligt roligt.

Särskilt överraskad över trejden är den folkkäre 33-åringen inte.

– Om vi spelat bra och visat framfötterna hade jag kanske blivit förvånad, men som vi uppträtt den senaste tiden är det här ingen chock alls, menar han.

”Så fort som möjligt”

Bra lagkamrater har ”Dogge” – eller ”Crankshaft”, som han också kallas – haft gott om även i San Jose, men i Pittsburgh väntar ännu större profiler,

Han kommer dela omklädningsrum med sådana som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Kris Letang och James Neal.

– Ja, he he, jag blir kanske inte den skickligaste spelaren i laget...men jag hoppas kunna bidra med annat, skrockar han.

Exakt när Douglas Murray kommer debutera för tabellettan i öst är inte klart ännu.

– Jag har inte hela schemat klart för mig ännu, men jag flyger hem till San Jose nu under måndagen och sedan tar jag mig väl till Pittsburgh så fort som möjligt.

”Dogge” blir den förste svensken i Pittsburgh sedan Nils Ekman lämnade klubben 2006.

Tidigare har bland andra Ulf Samuelsson, Kjell Samuelsson, Markus Näslund, Tomas Sandström, Johan Hedberg och Dick Tärnström spelat där.

ARTIKELN HANDLAR OM