”Har betytt oerhört mycket för oss”

Tampa-spelarna hyllade Wayne Fleming med seger

1 av 9 | Foto: STAFFAN BJÖRKLUND
Wayne Fleming tränade Leksand 1995. Här ger han spelarna order under en timeout.
HOCKEY

NEW YORK. Tampa Bay Lightning vann i natt – och de gjorde det för Wayne Fleming.

– Ja,  han har betytt oerhört mycket för oss som hade honom som assisterande coach så vi spelade för honom och det känns fantastiskt att vi kunde vinna efter så jobbiga dagar, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 2-1-segern mot Buffalo.

Det har varit några emotionella och omskakande dygn för spelarna i Tampa Bay Lightning.

På måndagsmorgonen kom beskedet att coachen Guy Boucher hade fått sparken – och igår morse samlade general managern Steve Yzerman laget för att upplysa om att förre assisterande tränaren, Sverige-bekante, Wayne Fleming, avlidit efter sin långa kamp mot cancern.

– Vi visste att han hade haft det svårt den sista tiden och att det var nära, men när beskedet väl kommer är det ändå alltid väldigt tungt, säger Victor Hedman när vi när honom på telefon i västra Florida.

”Fantastiskt att vi kunde vinna"

Men laget lyckades ta sig samman och gick ut och vann nattens match mot Buffalo för Fleming.

– Han har betytt oerhört mycket för oss som hade honom som assisterande coach, inte minst under året när vi gick till konferensfinal,  så vi spelade för honom och det känns fantastiskt att vi kunde vinna efter så jobbiga dagar, fortsätter ”Vigge”.

Även avskedet av Guy Boucher har varit tungt för Hedman och hans lagkamrater.

– Man känner sig lite skyldig när något sådant händer...Guy är en fantastisk person som brinner för hockey dygnet runt och det är ju vi som inte presterat tillräckligt bra, säger han.

– Men vi ligger där vi ligger och förhoppningsvis kan vi få en välbehövlig nytändning av det här.

”Kan nog bli bra”

Nye coachen Jon Cooper, som tidigare tränat Tampas farmarlag i AHL, stod inte i båset i natt men fanns på plats i hallen och hans närvaro har redan märkts.

– Ja, vi har gjort några få justeringar i spelet som verkar lovande  och killarna som haft honom i AHL talar väldigt gott om honom. Det här kan nog bli bra, säger Victor.

Trots segern i natt har Lightning fortfarande sex poäng upp till slutspelsstrecket, men de har ingalunda gett upp om att kunna kvalificera sig för playoff.

– Nej, man inte bara lägga sig ner och sluta spela. Slutspel är fortfarande målet, det gäller bara att försöka vinna några matcher i rad nu, konstaterar ”Vigge”.