Crosby: Sant nöje att få hit Douglas

Superstjärnan hyllar nya lagkamraten

Foto: AP och STEFAN MATTSSON
Crosby och Murray.
HOCKEY

PITTSBURGH. Det är bara några dygn sedan Douglas Murray kom till Pittsburgh, men den färgstarke svensken har redan hunnit göra intryck på Sidney Crosby.

– Ja, han verkar ha en härlig personlighet, han är pratsam och rolig och kommer passa in utan problem, säger superstjärnan till Sportbladet med ett brett leende.

Det går undan i NHL ibland.

Så sent som i måndags befann han sig på road trip med San Jose Sharks i södra Kalifornien.

Nu sitter Douglas Murray i gul-svart mundering i Pittsburgh Penguins omklädningsrum, bara någon meter till vänster om Sidney Crosby, och pustar efter en morgonvärmning.

– Mitt första intryck är väldigt gott. Allting är mycket professionellt här, men det känns samtidigt som att alla vill ha kul. Det är bra grabbar här, säger han.

”Sant nöje att få hit honom”

Känslorna är ömsesidiga, visar det sig när vi frågar superstjärnan på omklädningsrumsbänken intill.

– Ja, det är ett sant nöje att ha fått hit Douglas, säger Sidney Crosby och ler glatt..

– Han verkar ha en härlig personlighet, han är pratsam och rolig och ett nöje att vara omkring. Han kommer passa in i det här laget utan problem.

Den 25-årige lagkaptenen – allmän kallad världens bäste hockeyspelare – är imponerad även av vad han sett av sin nye svenske lagkamrat på isen.

– Vi har inte mötts så ofta tidigare, men han är stor och tuff, det är det första man tänker på när man ser honom är ute, säger han.

–  Han vill verkligen vinna och kommer att vara svårt att möta för våra motståndare, det känns riktigt bra att ha honom här.

Favoriter till Stanley Cup

Annars handlar frågorna Crosby får mest om ett annat, ännu senare nyförvärv hyperaktiv general managern Ray Shero säkrat.

Efter sexton år i Calgary har ju även Jarome Iginla blivit pingvin.

– Vad kan man säga? Alla vet vilken spelare det är och de som eventuellt inte vet det kommer att se väldigt snabbt, säger ”Sid The Kid”.

Efter Iginla-trejden är Penguins solklara Stanley Cup-favoriter, men Crosby säger sig inte känna mer press än tidigare.

– Nej, faktiskt inte. Vi hade stor press på oss redan innan, vårt mål har hela tiden varit att vinna, och jag tycker inte det här ändra någonting, säger han.

Iginla har fortfarande inte kommit till Pittsburgh, men väntas debutera i lördagens matiné mot New York Islanders.