Galen målfest mellan Phoenix och Nashville

Gjorde nio mål i den första perioden

Foto: AP
Chris Mason tar över efter Pekka Rinne som släppte in tre mål på mindre än fyra minuter i första perioden.
HOCKEY

PITTSBURGH. Vad f-n hände?

Det är frågan världen ställer sig efter att Phoenix och Nashville prickat in sju mål – inom loppet av tio minuter i första perioden.

– Ja, om jag det visste. Jag är bara glad att pucken äntligen studsade vår väg, säger Oliver Ekman-Larsson till Sportbladet efter 7-4-segern.

Matchen mellan Nashville och Phoenix i Bridgestone Arena i ”Music City” började sannerligen med ett brak.

När klockan stod på 08.26 hade gästerna från Arizona ledningen med 5-0.

En dryg minut senare stod det 5-2.

Och när signalen gick för första pausen stod det 6-3.

Rinne utbytt – igen

Då hade Nashvilles målvaktsstjärna Pekka Rinne hunnit bli utbytt – bara för att sedan få ersätta reserven Chris Mason igen.

– Ja, jag vet inte vad som hände. Det går inte riktigt att förklara. Man är inte ofta med om att en målvakt som han blir utbytt och kommer tillbaka in igen, säger Coyotes-backen Oliver Ekman-Larsson när vi talar med honom efter urladdningen.

Han fortsätter:

– Men jag är bara glad att vi fick in så många puckar. Vi har inte haft studsarna med oss på ett tag, men nu hade vi verkligen det.

”Aldrig sett något liknande”

Nashvilles coach Barry Trotz hade mindre anledning att vara glad.

– Jag har varit här i Nashville under lång tid och aldrig sett något liknande. De gjorde tre mål på tre skott och fem mål på sex skott. Det är mentalt rätt nedbrytande, säger han med tom blick till nhl.com.

Nå, efter den inledande rock 'n' roll-showen lugnade det ner sig avsevärt och Phoenix vann till slut med 7-4 och bröt därmed en tung förlustsvit.

– Ja, det här var verkligen två viktiga poäng. Nu måste vi fortsätta så här, vi har varit för bra på att hitta sätt att förlora ett tag, säger Ekman-Larsson.

FAKTA

Nashville–Phoenix 4–7 (3–6, 0–1, 1–0)

Nashville: David Legwand, Richard Clune (Patric Hörnqvist), Shea Webber. Målvakter: Pekka Rinne 80 procent, Chris Mason 66,7 procent. Phoenix: Radim Vrbata 2 Martin Hanzal, David Moss, Matthew Lombardi, Keith Yandle, Antoine Vermette. Målvakt: Jason LaBarbera 89,5 procent.

Publik: 17 113.

(TT)