Två assists av Zibanejad

Rookien: ”Jag har fått mycket förtroende på slutet”

Foto: AP
Mika Zibanejad och Henrik Lundqvist.
HOCKEY

PITTSBURGH. Mika Zibanejads succé fortsätter.

Han stod för två assist när Ottawa nollade New York Rangers i natt – och var enligt coachen Paul Maclean bäste spelare på isen.

– Jaså, sa han det? Det var ju kul att höra, men det verkligt sköna är att vi tar två viktiga poäng till, säger den 19-årige rookien till Sportbladet efter 3-0-segern.

Det blev en jämn och tjat fajt mellan Ottawa och New York Rangers i Scotiabank Place i natt.

När mindre än en minut återstod av andra perioden var ställningen fortfarande 0-0, men just då lyckades Andre Benoit få in 1-0 – och till slut tvingade hemmalaget till sig en 3-0-seger.

”Utnyttjade våra chanser”

– Vår målvakt, Ben Bishop, gjorde en riktigt bra match och höll tätt. Sedan utnyttjade vi våra chanser vid exakt rätt tillfällen. Det var skillnaden ikväll, säger Mika Zibanejad när vi når honom efter slutsignalen.

Han hade själv, med två finfina assist,  stor del i att de där chanserna blev utnyttjade – och beskrevs av Senators-coachen Paul Maclean som isens bäste spelare.

– Jaså, sa han det? Det var ju kul att höra. Ja, jag har fått mycket förtroende på slutet och då växer självförtroendet också. Dessutom spelar jag i en bra kedja med Jakob Silfverberg (en assist han också) och Guillaume Latendresse, säger den 19-årige rookien.

– Men det verkligt sköna är att vi vinner och tar två viktiga poäng till. Vi ligger bra till nu, men måste fortsätta trumma på.

Lundqvist besviken på laget

New York Rangers-målisen Henrik Lundqvist, å sin sida, är  djupt besviken på det egna lagets insats i den kanadensiska huvudstaden.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har några tankar, men tror inte det hjälper gruppen att berätta om dem. Kort sagt är det här inte tillräckligt bra och om vi fortsätter så här går vi inte till slutspel, säger han till nhl.com.

FAKTA

Ottawa–NY Rangers 3–0 (0–0, 1–0, 0–2)

Ottawa: Andre Benoit (Mika Zibanejad), Guillaume Latendresse (Zibanejad, Jakob Silfverberg), Colin Greening. Målvakt: Ben Bishop 100 procent. NY Rangers: Målvakt: Henrik Lundqvist 92,9 procent.

Publik: 19 447.