Daniel Sedin: ”Skönt att se några puckar gå in...”

Fansen i Rogers Arena fick äntligen se lite mål

Foto: Reuters
Daniel Sedin glad att puckarna går in.
HOCKEY

PITTSBURGH. Jodå, Vancouver kan fortfarande göra mål.

Det blev till sist hela fyra stycken hemma mot Colorado i natt.

– Ja, det var skönt att se några puckar gå in, men även om det varit målsnålt på slutet tycker jag vi spelat bra och det viktiga just nu är att vi vinner, säger målskytten Daniel Sedin till Sportbladet efter 4-1-segern.

Det har varit en något annorlunda säsong för fansen i Rogers Arena i Vancouver.

Deras hjältar vinner visserligen ungefär lika mycket som vanligt, men de senaste säsongerna målfyrverkerier har uteblivit och påfallande ofta ersatts av en- och tvåmålsvinster.

”Har varit lite gnäll”

Det satt långt inne hemma mot Colorado i natt också, i mitten av tredje perioden stod det fortfarande 1-1, men tack vare en liten islossning i slutet blev det till sist 4-1-seger.

– Det har varit lite gnäll om att vi inte spelat tillräckligt roligt och om inte annat därför var det bra att vi fick in några puckar, säger Daniel Sedin när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men även om det varit målsnålt tycker jag vi spelat bra och rejält, i synnerhet defensivt, och det viktiga är att vi vinner. Varje poäng betyder oerhört mycket just nu.

”Är här för att göra mål”

Daniel gjorde själv ett av målen – sitt nionde för säsongen –  och tvillingbrodern Henrik följde upp med ett i tom kasse och det hade han förstås inget emot.

– Nej, det är ju så. Jag är här för att göra mål, det är min uppgift, så det känns såklart bra att se puckarna gå in, säger han.

Med segern återtog Canucks ledningen i divisionen från Minnesota och marginalen ner till slutspelsstrecket är betryggande tio poäng, men efter de senaste dagarnas dramatiska utveckling på spelmarknaden är den stora frågan om lagledningen ändå kommer att förstärka laget.

– Ja, det händer mycket nu och det var lite chockerande att se att Jarome Iginla lämna Calgary för Pittsburgh, men Calgary känner väl att de behöver föryngra laget nu, säger Daniel.

– Det är möjligt att andra känner att de måste svara på de trejderna och här surras det ju mest om Roberto Luongo, men å andra sidan får vi nu till slutet av serien tillbaka några skadade spelare som kommer att vara kanonförstärkningar så vi får se.

FAKTA

Vancouver–Colorado 4–1 (1–0, 0–0, 3–1)

Vancouver: Daniel Sedin (10), Henrik Sedin (9) Alexandre Burrows (Henrik Sedin, Daniel Sedin), Chris Higgins. Målvakt: Cory Schneider 97 procent. Colorado: Matt Duchene. Målvakt: Semjon Varlamov 88,9 procent.

Publik: 18 910.

(TT)

ARTIKELN HANDLAR OM