Stjärnan stannar två år – efter allt kaos

Visnovsky förlänger med New York Islanders

HOCKEY

Lubomir Visnovsky, 36, förlänger med New York Islanders över två år.

Jaha, än sen då?

Det är samma klubb som han tidigare försökt få sin övergång ogiltigförklarad till.

Okej vi tar det från början. Ni kanske minns när Lubomir Visnovsky i juni 2012 blev bortbytt från Anaheim i soliga Orange County till New York Islanders, och hänvisade till en kontraktsklausul när han försökte få övergången ogiltigförklarad i rätten.

Samme Visnovsky vägrade också till en början att återvända till Islanders när laget som bäst förberedde sig för nya NHL-säsongen i januari i år. Den slovakiske backen trivdes helt enkelt för bra i sitt Slovan Bratislava där han spenderade lockouten.

Får sänkt lön

Men nu meddelar alltså Islanders general manager, Garth Snow, att man gett slovaken ett tvåårskontrakt värt lite drygt 60 miljoner kronor. 36-åringen sänker därmed sin lön men kanske är glad över att han får stanna över huvud taget.

”Lubo” älskar New York!

Enligt agenten trivs nu stjärnbacken ute på Long Island i alla fall.

– ”Lubo” älskar New York! Han har aldrig haft några problem med Islanders, som media, falskt, fortsätter att rapportera. Lubo har signat ett ’no-move’-kontrakt, twittrar Neil Sheehy.

TSN:s hockeyexpert Bob McKenzie har dock uppgifter på att det finns en klausul i kontraktet som gör gällande att Visnovsky kan trejdas under andra året av kontraktet, om laget inte har chans på slutspel.

På 22 matcher den här säsongen har slovakiske landslagsbacken prickat in tre mål och stått för nio poäng, varav sex kommit i powerplay. En starkt bidragande orsak till att Islanders ligger på plats åtta i hela NHL när det kommer till spel i numerärt överläge.