Crosby sköts ned – opererades akut

”Blir orolig för hjärnskakningar i såna här situationer”

1 av 7 | Foto: AP
HOCKEY

PITTSBURGH. Sidney Crosby sköts i ansiktet under lördagen – och tvingades till sjukhus för akut operation.

– Man blir alltid orolig för hjärnskakningar i sådana situationer, säger coachen Dan Bylsma.

Pittsburgh Penguins tog femtonde raka segern, med 2-0, hemma mot New York Islanders under lördagen – och fick se stjärnförvärvet Jarome Iginla debutera i Consol Energy Center.

Ändå präglades ”Steel City” av oro efteråt – för att superstjärnan och lagkaptenen Sidney Crosby kan vara allvarligt skadad igen.

Redan i sitt första byte träffades han av en puck i munnen och tvingades lämna isen – för att sedan inte återvända mer.

– Han skadade tänderna, togs till sjukhus och har genomgått en operation, säger coachen Dan Bylsma på en presskonferens efter matchen.

– Om det betyder att han bara förlorat tänder eller är skadad i käken kan jag inte svara på.

Inte heller vet coachen om det finns risk för att de hjärnskakningssymptom som tidigare plågat Crosby så svårt och så länge kan återkomma av denna nya skada.

”Alltid ett orosmoment”

– Men det är alltid ett orosmoment i sådana här situationer, oavsett spelare men i synnerhet när det gäller någon som haft sådana problem tidigare, säger Bylsma.

En mer glädjande nyhet för pingvinerna var förstås att drömförvärvet från Calgary, Jarome Iginla debuterade mot Islanders – trots att han landade i Pittsburgh först sent på fredagskvällen och inte hade tränat en sekund med laget.

– Jag kände mig lite bortkommen i början av matchen, allting är ju nytt för mig här, men under andra halvan koma jag in i det, säger han.

Svenska backförvärvet Douglas Murray fanns också på isen för andra matchen i rad, var utmärkt i defensiven – och stod för sin första assist som Penguins-spelare.

– Det där är det bästa man kan göra, att försvara och få upp pucken snabbt när andra laget gått till attack. Fast jag är mest nöjd med att inte ha varit inne på några baklängesmål ännu, säger han till Sportbladet.