Bäckström: Vi fick en avhyvling inför tredje

Washington vände och vann på straffar

Foto: AP
Ovetjkin, Bäckström & Co är på gång igen.
HOCKEY

PITTSBURGH. Washington Capitals lyckades återigen vända ett underläge till seger i natt – och har nu bara två poäng upp till slutspelsstrecket.

– Vi fick en avhyvling inför tredje perioden och det hjälpte, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter straffvinsten över Buffalo.

Det svänger snabbt och dramatiskt i NHL ibland.

För bara några veckor sedan såg det ut som att Washington Capitals säsong var över. De låg i botten av tabellen, hade åtta poäng upp till slutspelsstrecket och spelade håglöst och oinspirerat.

Men efter nattens bortaseger mot Buffalo är det plötsligt bara två poäng upp till den hägrande åttondeplatsen i den östra tabellen.

– Ja, nu är det nära, men vi fortsätter bara koncentrera oss på det vi kan påverka. Det finns inget att göra än att försöka vinna sina egna matcher, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter matchen.

Stjärnorna från den amerikanska huvudstaden spelar just nu bra också – och visar karaktär. De har flera gånger vänt underlägen till segrar och gjorde det i natt igen. Buffalo hade 3-1-ledning inför tredje perioden, men Capitals kom tillbaka i sista, utjämnade och vann till sist på straffar.

”Blev ett wake up-call”

– Vi gjorde inte mycket rätt i början, men inför tredje fick vi en avhyvling av coachen och det fungerade, det blev ett wake up-call, säger ”Bäckis”.

– Naturligtvis känns det bra att vi kan komma igen och vända på det sättet, det ger oss självförtroende.

Redan kommande natt har ny viktig match borta mot Philadelphia Flyers.