Detroit tog viktig seger

Kvar i slutspelsracet efter övertygande seger: ”Vi måste vinna allt”

HOCKEY

NEW YORK. Det såg ut som att Johan Franzén och Henrik Zetterberg bara bestämt sig för att den 21 år långa slutspelssviten i Motown ska bestå...

Med två mål och tre assist ledde de Detroit till en övertygande 4–0-seger i nattens måste-match mot Phoenix.

– Ja, det är inte så mycket att välja på just nu. Vi måste vinna allt och då gör man vad man kan, säger ”Zäta” till Sportbladet.

Insatserna var i praktiken så höga de kan bli i nattens match i Joe Louis Arena.

Detroit slogs för att ha kontrollen över sitt slutspelsöde, och därmed också den 21 år långa playoff-sviten – och Phoenix för att alls ha någon chans kvar i streckracet.

Men det blev ändå aldrig mycket till drama. Hemmalaget tog ledningen med 2-0 i första perioden och kontrollerade sedan händelserna

– Jo, det var en riktigt bra match. Men vi har överlag spelat bra på slutet. Skillnaden var att vi satte några puckar idag, och att vårt powerplay fungerade. Därför blev det två poäng istället för bara en som i så många andra matcher på slutet, säger Henrik Zetterberg när vi talar med honom efteråt.

”inte mycket att välja på”

Med tre assist var han själv en av arkitekterna bakom segern. Lagkaptenen spelade briljant.

– Det är inte så mycket att välja på just ny. Vi måste vinna allt och då gör man vad man kan, säger han.

Även Johan Franzén stod för en förstklassig insats, komplett med två mål (ett i tom kasse på slutet).

– Jag tycker det gått hyfsat ett bra tag, men nu har jag börjat sätta puckarna också. Det blir så om gnuggar på och fortsätter spela tajt, till slut lossnar det, säger ”The Mule” på telefon från hemstaden.

En poäng upp

Wings ligger kvar under strecket även efter den här segern, men har nu bara en poäng upp till Columbus och Minnesota – och en match mer att spela än de förstnämnda.

– Ja, vi har fortfarande saken i egna händer. Så länge man har det är det bra, säger ”Zäta”.

Närmast väntar regerande mästarna Los Angeles Kings hemma i ”The Joe” natten till torsdag.

– Vi hoppas att de slår Minnesota i en riktigt tajt och jobbig match kvällen innan, så att de är trötta när de kommer hit, skrockar Johan Franzén.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL