Stjärnbacken får drömkontrakt

Pittsburgh förlänger med Kris Letang över åtta år

Foto: SCANPIX
Får jättekontrakt Kris Letang, #58, blir kvar i Pittsburgh till 2021-2022.
HOCKEY

Pittsburgh Penguins har en ljus framtid framför sig.

Inte nog med Crosby och Malkin redan – i natt säkrade de upp stjärnbacken Kris Letang, 26, med ett långtidskontrakt.

– Vi har sett honom utvecklas till en av de bästa försvararna i ligan, säger Penguins general managern Ray Shero.

Pittsburgh åkte ut med dunder och brak i konferensfinalen mot Boston och röster höjdes omedelbart om det kanske var dags för klubben att släppa två av lagets storstjärnor, Jevgenij Malkin och Kris Letang.

Men Malkin skrev på för åtta nya år kort efter uttåget – och nu har ännu en av de stora frågorna under det här årets silly season i NHL besvarats.

Norris Trophy-kandidaten Kris Letang, som har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, förlänger också i åtta år till. Kontraktet sträcker sig till säsongen 2021-22 och är värt 48 miljoner kronor per säsong.

– Han är en väldigt viktig spelare för oss. Han blir bara en bättre och bättre back och hans bästa dagar ligger framför honom, säger Ray Shero, Pittsburghs general manager, till nhl.com.

Nära vinna Norris Trophy

Letang kommer från sin bästa säsong, med lika många poäng (38) som Norris-vinnaren P.K. Subban, men flest antal assist (33) bland alla backarna.

I slutspelet blev det ytterligare 16 poäng för Letang, flest av alla backar.

Samtidigt meddelar klubben att de kommit överens med Pascal Dupuis, 34, som hade blivit ’unrestricted free agent’ på fredag, om ett nytt fyraårskontrakt.

Crosby har kontrakt till och med säsongen 2024-25.

ARTIKELN HANDLAR OM