"Inte det lättaste att tacka nej till NHL"

Elias Lindholm till Sportbladet om sitt tuffa beslut

Foto: AFP
HOCKEY

Carolina Hurricanes vill ha över Elias Lindholm redan nu.

Därför åkte supertalangen till Miami direkt efter NHL-draften – för att grubbla fram ett beslut om sin framtid.

– Det är inte det lättaste att tacka nej till NHL, säger 18-åringen till Sportbladet.

På söndagskvällen kom belöningen för Brynäslöftet efter den gångna succésäsongen.

Han gick som nummer fem i NHL-draften och valdes av 2006 års Stanley Cup-vinnare, Carolina Hurricanes.

Sportbladet har redan avslöjat att NHL-klubben, kort efter att draften avslutats, meddelade Lindholm att de vill ha över honom till Raleigh redan till kommande säsong.

"Måste gå in i mig själv"

– Vi träffades och pratade i logen efteråt. De tycker att jag är redo att åka över redan nu. Det är ett jäkla svårt beslut, och det var lite därför jag åkte till Miami efter draften. För att gå in i mig själv och tänka igenom saker och ting, säger Lindholm när Sportbladet når honom från semestern.

På måndag åker han antingen med familjen hem till Gävle, eller till Minneapolis för ett träningsläger med sin agent.

Oavsett finns han på plats i Raleigh, North Carolina, den 15 juli – supertalangen har bjudits in till Hurricanes utvecklingscamp.

Tar ett beslut i mitten av juli

– Hela ledningen kommer att vara där. Det är då någon gång jag förmodligen tar ett beslut. Jag måste se hur det känns på is. Om jag är redo att slåss om en NHL-plats, om jag över huvud taget hänger med, säger Lindholm.

– Oavsett vad jag beslutar mig för så blir det bra. Antingen att spela i NHL eller att slåss om SM-guldet med Brynäs, fortsätter han.

Vilket håll lutar det åt just nu?

– Nej, jag vet inte. Det skulle inte vara det lättaste att tacka nej till spel i NHL. Carolina har några platser öppna hit och dit, vi får se vad som händer. Samtidigt är det Brynäs som äger mig, jag skulle gilla att spela där nästa säsong också.