Missen - Ovetjkin blev invald två gånger i All Star-laget

”Ska se till att det aldrig händer igen”

HOCKEY

Alexander Ovetjkin, 27, hade en strålande säsong i Washington Capitals och blev rättmätigt framfröstad i NHL:s All Star-lag.

Problemet? Han blev invald både som höger- och vänsterforward efter en pinsam miss av NHL-journalisterna.

Nu lägger sig murvlarna platt efter misstaget.

”Vi ska se till att det aldrig händer igen”, skriver Professional Hockey Writer's Association, PWHA, i ett uttalande.

Med 32 mål i Capitals-tröjan stod ryske superstjärnan för en stark säsong efter lockouten och fick priset som NHL:s mest värdefulla spelare – Hart Trophy – för tredje gången i karriären.

Ovetjkin blev dessutom invald i NHL:s All Star-lag av hockeyjournalisterna i Nordamerika. Men inte bara en gång, utan två. Trots att Ovetjkin – som under hela karriären i ”Caps” spelat vänsterforward – tidigt under säsongen placerades som högerforward av tränaren Adam Oates, fick Ovetjkin så många röster att han tog plats både i första- och andralaget fast då på två olika positioner.

Blev informerade

Före omröstningen hade ett mejlutskick gjorts till samtliga i PHWA, Professional Hockey Writer's Association, för att upplysa att Ovetjkin hade bytt position och att han därmed skulle betraktas som högerforward.

Journalisternas pinsamma miss har nu blivit en snackis på andra sidan Atlanten och i sociala medier haglar hånen.

”Om du inte visste att Ovetjkin spelade högerforward den här säsongen, eller inte lyfte telefonen för att få reda på det, skulle du heller inte ha röstat alls”, skriver TSN:s Bob McKenzie i ett syrligt inlägg Twitter.

Ovetjkin-blundern har gjort att medlemmarna i PHWA i ett uttalande känt sig tvungna att förklara sin miss.

Hall stora förloraren

”Vår rekommendation var att Alex Ovetjkin skulle betrakts som högerforward men 45 medlemmar röstade på honom som vänsterforward, positionen han spelat på i många år. Det är även positionen han listas på NHL.com. Vi är bekymrade över All Star-resultatet och vår ambition är att se över vad som har hänt. Vi vet att vi gjorde fel och ambitionen är att det aldrig ska hända igen”, skriver organisationen.

Den största förloraren i Ovetjkin-soppan är ändå Edmontons Taylor Hall, 21. Kanadensaren låg närmast efter Ovetjkin i omröstningen för att komma med i andra All Star-laget och vore det inte för blundern skulle en inskriven bonus i avtalet med Oilers om en miljon dollar då ha aktiverats, enligt Edmonton Journal.

Nåväl.

Vi kan bara gissa efterspelet om journalisternas miss skulle handlat om John Tortorella...

FAKTA

NHL:s All Star-lag 2013

Förstalaget:
Sergej Bobrovskij, Columbus, P.K Subban, Montreal, Ryan Suter, Minnesota, Sidney Crosby, Pittsburgh, Alexander Ovetjkin, Washington, Chris Kunitz, Pittsburgh

Andralaget:

Henrik Lundqvist, NY Rangers, Francois Beauchemin, Anaheim, Kris Letang, Pittsburgh, Jonathan Toews, Chicago, Martin St.Louis, Tampa Bay, Alexander Ovetjkin, Washington