Knallen: Loui Eriksson till Boston

Svensken en del av en jättetrejd i NHL

Foto: SCANPIX, BILDBYRÅN
HOCKEY

Loui Eriksson, 27, har spelat i Dallas under alla sina år i NHL.

Nu byter svensken klubb – till maktfaktorn Boston.

Övergången är en del av en jättetrejd mellan de två lagen.

En stor NHL-bomb har just briserat.

Bostons superstjärna Tyler Seguin – som gjorde 32 poäng på 48 grundseriematcher och åtta poäng i slutspelet – har flyttat till Dallas.

I samma affär släpper Bruins även Rich Peverley och Ryan Button, i utbyte mot Joe Morrow, Reilly Smith, Matt Fraser – och svenske VM-guldmedaljören Loui Eriksson.

Häver klausul

Enligt kanadensiska TSN har Göteborgaren gått med på att häva den klausul som tidigare stått inskriven i hans kontrakt, som inneburit att han inte kan tredjas bort.

Eriksson spelade totalt 501 grundseriematcher för Dallas och gjorde 150 mål och 207 assist.

Seguin – som gick som nummer två i draften 2010 – var en starkt bidragande orsak till Bruins Stanley Cup-seger 2011 med sina tre mål och sju assist under slutspelet.

”Måste bli mer professionell”

Under slutspelet den här säsongen fick han dock motta kritik för att han inte var tillräckligt kall framför mål när det gällde som mest.

Bostons general manager, Peter Chiareli, uttalade sig om Seguin under draften i söndags.

– Han måste bli mer professionell. Men vet du vad? Jag skulle kunna säga detsamma om många 21-åringar. Jag vet att han blev kritiserad för att han inte tar saker på allvar och allt det där. Så var det. Han måste lära sig att fokusera mer på spelet, sa han då.

Hedberg utköpt

Samtidigt kan vi notera att svenske Johan Hedberg blivit utköpt från New Jersey. Konkurrensen med nykontrakterade Cory Schneider och Martin Brodeur blev för tuff. Utköpssumman landade på sex miljoner kronor.

I går rapporterade ESPN:s tillförlitlige NHL-reporter Pierre LeBrun att Boston var ute efter Ottawa-legendaren Daniel Alfredsson, 40.