Johan Hedberg köps ut från sitt kontrakt

”Det är ett av de svåraste beslut jag fattat”

Foto: SCANPIX
Johan Hedberg, snart 40.
HOCKEY

NEW YORK. Johan Hedberg har gjort sitt i New Jersey Devils.

Klubben köper ut den svenske målvaktsveteranens kontrakt.

– Det är ett av de svåraste beslut jag fattat, Johan är en kvalitetsperson, säger general managern Lou Lamoriello.

Redan när Lamoriello vid draften i söndags släppte bomben om att Devils hade trejdat till sig Corey Schneider från Vancouver stod det klart att Johan Hedberg – som själv fanns på plats i Prudential Center och fick den otrevliga nyheten på samma sätt som alla andra – inte skulle kunna stanna i klubben.

Sedan dess har general managern Lou Lamoriello försökte trejda den 40-årige svensken – som med korta avbrott spelat i Nordamerika sedan 1997 – men inte lyckats.

Får över sex miljoner

Så istället köper man alltså ut återstoden av kontraktet – sammanlagt handlar det om motsvarande drygt 6,2 miljoner kronor, utbetalade över två år.

– Det är ett av de svåraste beslut jag fattat, eftersom Johan är en sådan kvalitetsperson, säger Lamoriello till The Record.

– Jag tror att han kommer att hitta en ny klubb som ”free agent”, det kommer finnas intresse, men den dag han slutar spela hoppas jag kunna knyta honom till Devils i någon annan form. Det är den sortens person han är.

Hedberg själv vill inte kommentera den senaste utvecklingen, men familjen flyttade till honom i New Jersey inför den här säsongen och frågan är om han vill flytta ännu en gång.

ARTIKELN HANDLAR OM