Silfverberg byts bort till Anaheim

”När det blir verklighet så kommer det som en chock”

Foto: REUTERS
Jakob Silfverberg.
HOCKEY

Jakob Silfverberg gör som Daniel Alfredsson – och lämnar Ottawa.

22-åringen, talangen Stefan Noesen och Senators förstaval i draften byts bort mot Anaheims stjärnforward Bobby Ryan, 26.

– Jag hade ingen aning, berättar Silfverberg för Sportbladet.

Efter Daniel Alfredssons oväntade flytt från Ottawa till Detroit kommer nu nästa svenskchock: Jakob Silfverberg lämnar klubben för Anaheim.

22-åringen byts bort tillsammans med forwardstalangen Stefan Noesen, 20, och deras förstaval i draften för en spelare: Bobby Ryan.

Klubben har bekräftat bytesaffären på sin hemsida.

När Sportbladet når Silfverberg så är det en uppjagad 22-åring som just har fått beskedet.

– Jag hade ingen aning. Det var första tanken som slog mig, att ”shit”... men det får man vara inställd på, så är det där borta, säger Silfverberg med några rappa stavelser.

”På väg i full fart”

– Man har varit lite inställd på det men när det blir verklighet så kommer det som en chock. Men det är oerhört inspirerande också, fortsätter han.

När fick du reda på det?

– Det var inget jag satt och funderade på. Men när min agent ringde förstod jag direkt. Det var bara 35-40 minuter sedan, precis innan resten av världen fick reda på det. Jag har absolut inga ”hard feelings” mot Ottawa. Jag är väldigt tacksam för det här året, det gav mig så oerhört mycket. Nu är det bara att gå vidare.

Och vad tror du om Anaheim? Finns det något negativt?

– Det är en jättebra organisation som rustar för att vinna Stanley Cup, så det är inspirerande. Något negativt är svårt att säga... jag har ju Erik (Karlsson) och Mika (Zibanejad) som är kvar där. Det är självklart tråkigt att tappa nära kompisar, men å andra sidan finns Viktor Fasth i Anaheim. Det blir kul.

”Blir att gå in på Wikipedia nu”

På twitter var Bobby Ryan – som Silfverberg erkänner att ha inte känner till särskilt väl (”Vi möttes inte den här säsongen”) – själv snabb att bekräfta affären.

– Ottawa... jag är på väg i full fart, skriver han.

Vad känner du till om staden Anaheim? Det är ju lite varmare än i kalla Kanada.

– Det blir kanske det största omställningen, säger Silfverberg och skrattar.

– Jag vet inte så mycket egentligen. Jag får hjälp att skicka ner bilen till från Ottawa till Anaheim. Sen börjar jag med campen i september. Det blir att gå in på Wikipedia nu.

Jakob Silfverberg hann med total 60 matcher för Ottawa och gjorde totalt 23 poäng i tröjan. Bobby Ryan hade två år kvar på sitt kontrakt med Anaheim och gjorde totalt 34 poäng förra säsongen.