Hånas skoningslöst av sina nya ”fans”

”Den fulaste och smutsigaste spelaren i hela NHL...”

Foto: SCANPIX
Matt Cooke och Maxim Lapierre.
HOCKEY

De är två av NHL:s största busar.

Och Matt Cooke och Maxim Lapierre tas inte emot särskilt gott av sina nya supportrar.

Flera anhängare till Minnesota Wild respektive St. Louis Blues vädrar nu sin ilska på twitter.

Flera stora NHL-bomber briserade i dagarna i samband med att klubbarna började tredja.

Bland annat bytte Daniel Alfredsson Ottawa till Detroit, Loui Eriksson Dallas till Boston och Jarome Iginla Pittsburgh till Boston.

Vissa supportrar fick som de ville.

Andra inte.

Hotar bränna upp kläderna

Busen Matt Cooke, som lämnade Pittsburg för Minnesota Wild, har redan fått motta massiv kritik från anhängare till hans nya klubb.

”Matt Cooke är fortfarande en av mina absolut hatspelare i NHL:s historia. Jag struntar i att han är en Wild nu. #Dåre”, skriver signaturen JBucklez31 på twitter.

Han får medhåll från hundratals, bland annat signaturen Koreymac22, som skriver:

”Matt Cooke!?!? Vad i helvete? Den fulaste och smutsigaste spelaren i hela NHL. Dags att bränna sönder mina Wild-kläder.”

Cooke – i svenska kretsar mest är känd för att ha orsakat skadan som höll Erik Karlsson borta från spel i flera månader – var förberedd kritiken.

– Det finns säkert en hel del fans som ogillar mig, men förhoppningsvis kan jag få dem att ändra uppfattning ganska snabbt när jag väl kommer dit, säger han enligt ESPN:s Chris Long.

”Måste skämta...”

Cooke kan trösta sig med att han inte är ensam.

Maxim Lapaierre – som flyttar från Vancouver Canucks till St. Louis Blues – har inte heller fått det trevligaste mottagandet i sin nya klubb.

”Allvarligt? Max Lapierre? Vi har sajnat två av NHL:s sex sämsta centrar i dag. Ni måste skämta?”, skriver signaturen MR_Rogers 12 på twitter.