Sex klubbar slogs om Alfredsson

Ex-lagkamraten: ”Han grubblade hela natten”

Foto: AP
Daniel Alfredsson.
HOCKEY

På fredagskvällen slog bomber ner: Daniel Alfredsson lämnar Ottawa för Detroit – efter 17 säsonger i Senators.

Men svenskklubben Red Wings var inte ensam om att visa intresse för den svenske legendaren.

Boston, Montreal, San Jose och Dallas hörde också av sig.

Alfredsson, 40, har tillbringat hela sin NHL-karriär i Ottawa, men ser i Detroit chansen att avsluta karriären med en Stanley Cup-titel.

– Det är ändå det slutgiltiga målet i en hockeyspelares karriär, sa han till TSN efter beskedet om klubbytet.

Nu avslöjar Ottawas Suns erkände reporter Bruce Garrioch, som var en av de första att rapportera om ”Alfies” val av Red Wings, att totalt sex klubbar jagade svensken.

”Tänkte bara på Alfie”

Förutom Ottawa och Detroit hörde även Boston Bruins, Montreal Canadiens, San Jose Sharks och Dallas Stars av sig till 40-åringen och anmälde sitt intresse.

Och av dem var Bruins allra mest på, enligt Bruce Garrioch:

”Peter Chiarelli (Bostons general manager) säger att han bara tänkte på Daniel Alfredsson inför free agent-perioden. Sedan ringde Jarome Iginlas agent”, skriver Garrioch på Twitter och menar att 36-årige Iginla, stjärnforwarden som hämtades från Pittsburgh Penguins senare på fredagskvällen, inte var klubbens förstaval.

”Var uppe hela natten”

Alfredssons tidigare lagkamrater i Ottawa är besvikna – men förstående – efter sin tidigare lagkaptens beslut. Backen Chris Phillips, 35:

– ”Alfie” ringde mig och berättade vad som var på gång. Då blev jag chockad – det var som ett plötsligt uppvaknande, säger han till Ottawa Sun.

– Men jag respekterar verkligen vad han nu har gjort. Han var uppe hela natten och grubblade över det. Huvudanledningen är att han vill vinna. Vi kom inte in alltför djupt på det, men jag vet att han hade långa diskussioner med sin fru Bibi och många andra personer.