”Hej då, Alfie”

Ottawa Citizens redan klassiska förstasida

Foto: TWITTER (@NHLexpertpicks)
HOCKEY

Staden har förlorat sin NHL-kapten.

Men i Ottawa kommer Daniel Alfredsson, 40, ändå att förbli en ikon.

”Han förtjänar inget förakt”, skriver Ottawa Citizens krönikör Mark Sutcliffe efter den oväntade övergången till Detroit.

Den kanadensiska huvudstadstidningens förstasida på lördagen hade, minst sagt, svenska influenser:

”Hej då, Alfie” lyder rubriken och Daniel Alfredssons Red Wings-flytt får stort utrymme.

Direkt efter att övergången blev officiell meddelade flera Senators-supportrar att de lämnar tillbaka sina säsongskort, och göteborgaren sågs i vissa läger som en svikare.

Men efter 17 säsongers trogen tjänst i Ottawa är och förblir Daniel Alfredsson ändå en ikon i staden.

”Bedrog oss inte”

”Trots all ilska och galla som spyddes på sociala medier, så förtjänar Alfredsson inget förakt. Han bedrog oss inte, bara den bild som vi föreställt oss av honom. Oavsett vad vi trodde om honom så är det i allra högsta grad hans rätt, såväl regelmässigt som moraliskt, att avsluta karriären i ett annat lag”, skriver Ottawa Citizens krönikör Mark Sutcliffe.

”Precis som alla andra besvikelser kommer den här också att gå över. Det kommer att komma en dag, inom en ganska snar framtid, då hans tröja hissas till taket inför en Senators-match. Och även om han kanske har spelat en eller två säsonger i Detroit då, så kommer den dagen att vara väldigt, väldigt speciell. Han kommer att vara välkommen tillbaka – en hjälte igen.”