Mats Zuccarello kan hamna i Europa

”Det är svårt att skapa plats för Zuccarello i nuläget”

Foto: BILDBYRÅN.
HOCKEY

Mats Zuccarello, 25, förhandlar med New York Rangers om ett nytt kontrakt.

Men nu kan klubbens senaste värvningar göra att det inte längre finns plats för norrmannen.

– Han kanske skriver på för en klubb i Europa i stället för att välja osäkerheten i Rangers, skriver Larry Brooks, ansedd hockeyreporter på New York Post.

Tiden i Rangers har varit upp och ned för den spelskicklige forwarden som värvades till klubben 2010.

Zuccarello har inte kommit överens med tränaren John Tortorella och har periodvis skeppats iväg till både AHL och KHL.

Nu har "Tårtan" ersatts av kanadensaren Alain Vigneault, närmast från Vancouver, men situationen verkar inte ljusna.

”Kan lämna Broadway”

Journalisten Larry Brooks har följt New York Rangers från nära håll under nära 20 års tid. Han menar att den senaste tidens värvningar kommer innebära att den förre Modostjärnan får maka på sig.

– Med Dominic Moore och Aaron Johnson har truppen fått mer bredd. Dessutom ser klubbledningen Benoit Pouliot som en spelare som kan gå rätt in i laget. Det kanske tvingar Zuccarello att lämna Broadway, skriver han.

Och fortsätter:

– Det är svårt att skapa plats för Zuccarello i nuläget. Han var en viktig spelare på vägen till slutspel men nu kan han bli nedskickad tll AHL när Callahan (Ryan, lagkapten) och (Carl) Hagelin kommer tillbaka i höst, skriver Brooks.

”Inte positivt för Mats”

Verdens Gangs hockeyexpert Ole Eskild Dahlström säger att han tror att tränarbytet till Vigneault är negativt för Zuccarello:

– Allt handlar om relationer, nu kommer det in en ny tränare som har en egen mapp med spelare han önskar att ta med sig. I regel brukar det bli stora förändringar när en ny tränare anländer, säger han till VG.

Svenske Carl Hagelin – som stod för 24 poäng på 48 matcher under den förkortade NHL-säsongen – har inte heller förlängt sitt kontrakt än.

Både han och Mats Zuccarellos framtid kommer att avgöras inom de närmsta veckorna.

ARTIKELN HANDLAR OM