Kan ta tillbaka den klassiska tröjan

”Ducks kommer än en gång bli Mighty Ducks”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Nästa säsong firar Anaheim Ducks 20-årsjubileum.

Spektakel utlovas – och fansen håller nu tummarna.

De vill se den klassiska Mighty Ducks-tröjan göra comeback på NHL-scenen.

När Anaheim grundades 1993 av The Walt Disney Company döptes klubben till "The Mighty Ducks". Namnet härstammade givetvis från den uppskattade Disney-rullen med samma titel, i vilken man bland mycket annat kan njuta av spektakulära räddningar från keepern Greg Goldberg.

Till säsongen 2006/07 flyttade hockeylaget från sitt Disney-ursprung – och bytte namn till "Ducks", kort och gott. Samtidigt skämtades det friskt, med tanke på lagets avsaknad av framgångar, om att man borde ha döpt om sig till "(Once Mighty) Ducks".

Firar 20 år

Så blev det inte – men Anaheim Ducks lever kvar och stod i fjol för en stark säsong som förde dem till slutspel. Nästa säsong hoppas man nå längre – då är det nämligen ett 20-årsjubileum som ska firas och på lagets hemsida lovar man storartade evenemang i Honda Center: Gamla legendarer ska hyllas, retro-souvenirer kommer att säljas och en så kallad "Throwback Night" ska anordnas.

Det har fått supportrar – och inte minst den tröjinriktade hockeybloggen IceThetics – att börja spekulera kring en efterlängtad comeback av de klassiska Mighty Ducks-tröjorna.

”Kommer ske i oktober”

Bloggen väljer att lyfta fram en intressant läsarkommentar från en Anaheim-supporter, och årskortinnehavare, som hävdar att han fått bekräftat att "comebacken" blir av.

”Jag pratade med en av de högt uppsatta i Ducks styrsele. Han informerade mig om att Ducks än en gång kommer att bli Mighty Ducks under en match i oktober. De kommer att ta tillbaka tröjorna från 1993 (han var inte säker på om de ska spela i hemma- eller bortastället, men sa att det kommer att finnas ett tredjeställ bakom Reebok Edge-tröjorna och att de kommer att finnas till försäljning i officiella shopen under hela säsongen. I nuläget verkar det som att man bara ska bära tröjorna i en match, men det kan bli fler”.