Bekräftat: Jagr klar för Devils

”Inte här som en ersättar till Kovaltjuk”

... och Jagr nu, i år, i Boston Bruins.
HOCKEY

Nu är det officiellt: Jaromir Jagr spelar i New Jersey Devils.

Klubben bekräftar värvningen på sin officiella hemsida.

– Jag ville stanna i NHL, säger den tjeckiske legendaren.

Redan i fredags började rykten florera om att Jaromir Jagr besökt Prudential Center, Devils hemmaarena. Och i går twittrade ESPN:s respekterade hockeyreporter Pierre LeBrun om att affären var i hamn.

Nu bekräftas allt.

”New Jersey Devils har i dag kontrakterat Jaromir Jagr”, skriver klubben på sin hemsida.

”Snackade redan innan”

Den 41-årige tjecken – som tillhörde både Dallas Stars och Boston Bruins förra säsongen – var kontraktslös inför den kommande säsongen.

Han berättar att han inte kommit som en ersättare till Ilja Kovaltjuk, utan att övergången var på gång redan innan ryssen bestämde sig för att riva sitt kontrakt.

– Jag snackade med Lou (Lamoriello, GM i Devils) redan innan Kovaltjuk stack. När han sedan försvann så ökade chanserna att jag skulle bli en Devils-spelare så klart ännu mer, säger Jagr, enligt klubbens twitterkonto.

”Älskar sporten”

Det här blir Jagrs sjunde NHL-klubb i karriären. Han har tidigare representerat Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars och Boston Bruins.

– Men jag har bara haft en enda sak i tankarna – att stanna kvar i NHL. Jag älskar den här sporten och jag letade efter en klubb där jag vet att jag kommer få speltid, säger han.

Kontraktet sträcker sig över ett år.