NHL-svenskarna: Han spelar smutsigast

Erik Karlsson: ”Jag tror alla vet svaret...”

1 av 7
HOCKEY

Vem är NHL:s smutsigaste spelare?

Sportbladet Show lät några av de största svenska NHL-proffsen svara på frågan.

Ett råskinn förekom mer än andra.

– Jag tror alla vet svaret på den frågan..., säger Ottawa Senators backstjärna Erik Karlsson, 23.

Foto: AP
Matt Cooke.

Veteranen Matthew Cooke, 35, har genom åren gjort sig känd som en av NHL:s mest hatade spelare. Med över tusen utvisningsminuter genom karriären och ett flertal rena överfall på sitt samvete har han under en längre tid skapat rubriker i Nordamerika.

När Sportbladet Show i en enkät lät flera svenska NHL-proffs inför nattens NHL-premiär svara på frågan vem NHL:s smutsigaste spelare är förstärktes den bilden.

”Vet många som ogillar hans spelstil”

– Han åker runt och smäller på. Jag har inget emot det själv men jag vet många andra som ogillar spelstilen han har. Det är mycket snack och han är väl uppe på topp tio-listan i alla fall, säger Philadelphia-backen Nicklas Grossmann.

– Han gillar att vara en retsticka, gillar att vara inne i smutsiga områden och hakas och slashas, instämmer New York Rangers Carl Hagelin.

Varför ogillar man Matt Cooke som spelare, Victor Hedman?

– Just sättet han har skadat spelare på. Det har inte bara varit en gång. Alla kan göra fel en gång men han har väl gått över gränsen lite för många gånger. Det är väl just därför det gör honom till den smutsigaste spelaren.

Trasade sönder Karlssons hälsena

Cooke skrev i somras på ett treårskontrakt med Minnesota Wild, blir därmed lagkamrat med Jonas Brodin men det är från Cookes tid i Pittsburgh som framförallt Ottawas backstjärna Erik Karlsson har sitt värsta minne.

Det var i februari under lockout-säsongen som Cooke tryckte upp Karlsson i sargen och samtidigt med sin skridsko trasade sönder svenskens hälsena.

Karlsson, som väntades bli borta för resten av säsongen, kom visserligen tillbaka snabbare än väntat men ilskan mot ”NHL:s smutsigaste spelare” finns kvar än i dag.

Har du fått förlåt från honom någon gång?

– Halvt..., svarar Erik Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM