NHL-stjärnan vill bytas bort – igen

Uppgifter: Vanek nobbar Islanders jätteerbjudande

Foto: TT
Thomas Vanek.
HOCKEY

Thomas Vaneks sejour i New York Islanders ser ut att gå mot sitt slut.

Den 30-årige stjärnforwarden har nobbat ett lukrativt kontraktsförslag av NHL-klubben, uppger Newsday.

I stället vill han bli bortbytt – för andra gången under en och samma säsong.

Bottenlaget Islanders bytte till sig Vanek från Buffalo Sabres i slutet av oktober i hopp om att hitta en ny radarpartner till unge centerstjärnan John Tavares, 23.

Och visst, den målfarliga duon – ackompanjerad av Kyle Okposo, 25, i förstakedjan – har varit sylvass under säsongen.

Vanek, lagkapten i Österrikes OS-trupp, står noterad för 38 pinnar på 41 matcher sedan ankomsten – och såväl Tavares som Okposo ligger topp-tio i NHL:s totala poängliga.

Men nu ser det ut som att 30-åringen inte kommer att bära ”Isles”-tröjan så värst länge till. NHL:s bytesstopp träder i kraft den 5 mars – och enligt New York-baserade Newsday har Vanek, som blir kontraktslös i sommar, nobbat ett jätteerbjudande om förlängning.

Budet: 325 miljoner kronor

Kontraktsförslaget uppges ligga på omkring 50 miljoner dollar, motsvarande drygt 325 miljoner kronor, fördelat på sju säsonger. Men österrikaren vill byta klubb igen.

– Jag förstår att vi börjar närma oss en tidpunkt då Garth Snow (Islanders general manager) känner att han måste agera, säger Vaneks agent Steve Bartlett till Newsday.

Islanders, som gav upp 30-årige forwarden Matt Moulson och två höga draftval mot Vaneks tjänster, är jumbo i sin divison och har tio poäng upp till en slutspelsplats. Byter inte klubben bort honom innan den 5 mars får den ingenting i gengäld när stjärnans kontrakt går ut efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM