Lundqvists nya sköna OS-besked

”Jag fick ju göra mitt...”

Henrik Lundqvist storspelade i natt.
HOCKEY

NEW YORK. Han tvingades visserligen kapitulera för glödhete landsmannen Gabriel Landeskog.

Men i övrigt var Henrik Lundqvist insats i New York Rangers hemmamatch mot Colorado i natt ytterligare en bekräftelse på att han är på väg mot strålande OS-form.

– Jo, jag börjar steg för steg komma dit jag vill vara. Det är bara en liten bit kvar, säger han till Sportbladet efter 5-1-segern.

Inledningsvis ska det sägas att den svenske målvaktsstjärnan inte hade alltför mycket att stå i. Rangers gjorde säsongens bästa period mot ett trött Colorado som bara fick iväg två skott under de inledande 20 och hade kunnat ligga under med betydligt större siffror än 2-0 om inte ryssen Semyon Varlamov – OS-keeper han också – briljerat i kassen.

– Ja, vi körde över dem fullständigt och var väldigt bra, vi fick precis den start vi ville ha, säger ”Henke” till Sportbladet efteråt.

– Men de var inte så bra i den perioden heller. De gjorde det ärligt talat enkelt för oss.

”Ett bra skott”

I andra skärpte gästerna dock till sig något och i ett powerplay efter sex och en halv minut lyckades rasande formstarke Gabriel Landeskog pricka in ett snabbt skott på målvakten han får som lagkamrat om mindre än en vecka.

– Jag läste passningen fel och hade för dåligt tålamod, men det var ett bra skott, berömmer Lundqvist.

Där såg det ut som att Av's var på väg in i matchen på allvar, men mindre än en minut senare såg Anton Strålman till att döda deras momentum med sitt första mål för säsongen.

– Det var på tiden. Skönt att äntligen få sätta en, flinar han.

”Fick ju göra mitt”

Sedan fick Colorado en ny chans i ett långt fem-mot-tre-läge i slutet av perioden, men då var Lundqvist ingenting annat än fantastisk och gjorde flera helt avgörande räddningar.

– Det kändes som ett väldigt viktig skede i matchen, för de har ett väldigt bra powerplay, och om de reducerat hade det blivit match igen. Men killarna var suveräna framför mig och ja, jag fick ju göra mitt, säger han och fortsätter

– Det börjar kännas bra, tekniskt är jag väldigt nöjd. Hösten tog hårt, det har varit en process att komma tillbaka, men steg för steg börjar jag komma dit jag vill vara. Det är bara en liten bit kvar tills det är som förut.

Carl Hagelin hade också en lyckad match, med två assist och för samma facit stod norske publikfavoriten Mats Zuccarello.

Gabriel Landeskog gjorde som sagt Colorados enda mål, har därmed svarat för sju poäng på de senaste fem matcherna och är i verkligt slag inför OS-debuten.

– Det här var ju ingen bra match för vår del, men ja, det har känts bra för min del på slutet. Jag kan inte klaga, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM