Historiska måltorkan – bara dagar före OS

Sedinarna mållösa – för 17:e matchen i rad

Det blev inga mål för varken Henrik (bilden) eller Daniel Sedin i natt heller.
HOCKEY

NEW YORK. För sjuttonde matchen i rad:

Inga mål av bröderna Sedin.

Ingen ska tro att de är särskilt nöjda med det...

– Vi ska göra skillnad i matcherna och det gör vi inte just nu. Det måste ändras, säger Henrik, som såg ut att ha ont under förlustmatchen mot Boston men inte klagade på några besvär efteråt.

Aldrig tidigare har Daniel och Henrik Sedin varit med om en så lång svit utan mål som den de just nu, med dagar kvar till OS-starten i Sotji, tvingas uppleva.

Det blev inga inga i reprisen av 2011 års Stanley Cup-final borta mot Boston i natt heller och därmed åkte Vancouver på femte raka förlusten, den här gången med 3-1.

– Ikväll gjorde vi en riktigt bra match mot ett riktigt bra lag, men vi gjorde inga mål, säger Henrik Sedin efteråt till klubbens hemsida.

”Ska göra skillnad...”

– Och det är framförallt jag och ”Danne” som inte sätter puckarna. Vi ska göra skillnad i matcherna och det gör vi inte just nu. Det måste ändras.

Många som såg matchen tyckte att just Henrik – som kom tillbaka från sin revbensskada så sent som igår natt – såg ut att ha ont igen och somliga trodde inte ens att han skulle kunna genomföra hela matchen.

Men det gjorde han och efteråt säger han ingenting om några besvär.

Vancouver har ytterligare två bortamatcher – mot Montreal respektive Toronto – innan OS-uppehållet.

ARTIKELN HANDLAR OM