”Jag jublade – den här gången”

HOCKEY

Pittsburghs coach Dan Bylsma reagerade när Sidney Crosby satte matchavgörande 2-1 bakom Buffalos målvakt Ryan Miller.

 – Det gick upp för mig att dessa spelare kan möta varandra igen om ett par veckor. Jag jublade över målet den här gången, sa Bylsma.

Det gör inte USA:s OS-coach om det blir en repris i Sotji.

I OS-finalen i Vancouver 2010 avgjorde Kanadas Sidney Crosby med sitt 3–2-mål i sudden death bakom USA:s målvakt Ryan Miller.

I natt skedde det igen.

Denna gång handlade det om en ”betydelselös” NHL-match mellan östra konferensens etta Pittsburgh Penguins (82 poäng) och jumbo Buffalo Sabres (39 poäng).

Efter en assist till Harry Zolnierczyks 1–1 i första perioden satte Crosby 2–1 i powerplay i den andra. Till slut rann bortalaget iväg till klara 5–1.

Pittsburghs lagkapten har nu levererat poäng i 17 raka matcher mot Buffalo Sabres.

17 raka matcher!

”Ingen bra förklaring”

Sviten inleddes den 29 december 2007 och totalt har det blivit 35 poäng på 27 matcher för Crosby när Buffalo stått för motståndet.

– Jag har ingen bra förklaring till det. Jag tänker inte annorlunda när jag spelar mot dom, sa Crosby efter matchen enligtnhl.com.

Pittsburghs coach Dan Bylsma till nhl.com:

– Det gick upp för mig att dessa spelare kan möta varandra igen om ett par veckor. Det gick upp för mig när Sid gick in och gjorde målet. Jag jublade över målet den här gången.

Bylsma åker om några dagar reser i väg till Sotji för att leda det amerikanska OS-laget – hans första internationella uppdrag som hockeycoach.

Och han är bekymrad om USA skulle möta Kanada igen.

– Jag är lite oroad för att han (Crosby) känner mig som coach, mina styrkor och mina svagheter. Han kommer att uppmärksamma det kanadensiska laget på det, sa Bylsma när han blev uttagen till OS-coach förra sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM