”Inget kommer kunna knäcka Bäckström”

Så stöttas svensken av lagkamraterna

HOCKEY

Fort Lauderdale. Nicklas Bäckström är plågad av dopningsaffären och ­fortsätter att vara fåordig vid intervjuer.

Hans nära vän Mike Green, 28, lider med ”Bäckis”.

– Jag stöttar honom till graven. Men inget kommer att kunna knäcka ­honom, säger han till Sportbladet inför svenskens första match sedan OS.

Efter dopningsaffären i OS höll Nicklas Bäckström en presskonferens i tisdags. Han var fåordig och lade skulden på läkaren Björn Waldebäck.

I går tränade Washington Capitals som vanligt och 26-åringen var tillgänglig för frågor efteråt. Men ­precis som tidigare förbjöds han prata på svenska och undvek frågor.

– Jag tänker på det, men just nu försöker jag ha mitt fokus på Washington. Jag måste gå vidare, säger han.

– Jag tar de (tabletterna) endast för allergi.

”En tuff fråga”

Tycker du själv att du har dopat dig?

– Det är en tuff fråga att svara på. Jag har allergi och har tagit medicinen för ­allergi. Det är allt jag kan ­säga.

När sedan frågorna började handla om läkaren Björn Waldebäck sade 26-åringen till klubbens kommunikationschef att intervjustunden var över.

Mike Green, en av Bäckströms bästa vänner, hade svårt att tro på uppgifterna om att kompisen hade åkt fast i ett dopningstest ­under OS.

– Jag fattade inte vad det var. Sedan förklarade han för oss och det var ingen som misstrodde honom. Han är ett offer. Jag har känt Nicklas i nio år och allt det här är bara olyckligt, säger han.

– Jag har allergi själv och tar tabletterna. Men det påverkar inte min kropp alls.

”Lider med honom”

Hur stöttar du Nicklas?

– Jag stöttar honom till graven. Han är en av mina bästa vänner och jag lider verkligen med honom. Det är jobbigt för mig att höra om det här. Det är inte ­något allvarligt, ändå blir han dömd på det här sättet.

Pratar ni om det?

– Det ser ut att vara ­allvarligt och det beskrivs så i tidningarna. Men, ­herregud. Är det dit vi är på väg är det sorgligt.

Hur tror du det kommer påverka honom på isen?

– Han kommer att kliva fram, som han alltid gör. Det finns inget som kommer att knäcka honom, speciellt inte en sån här grej.

Washington spelar mot Florida på bortais natten till fredag 01.00.

ARTIKELN HANDLAR OM