Chicago vann rysare: 'Nu är vi inne i serien'

Marcus Krüger: ”Har varit väldigt jobbiga förluster”

Foto: REUTERS
Marcus Krüger gjorde förlösande 2-0.
HOCKEY

PHILADELPHIA. Efter ha snubblat på mållinjen två gånger i rad tyckte regerande mästarna att det fick vara nog.

I natt krigade de till sista blodsdroppen för att hålla sin sena ledning och lyckades äntligen slå Blues.

– Det var jobbiga förluster i St. Louis, så det här känns väldigt bra. Nu är vi med igen, säger Marcus Krüger till Sportbladet efter 2-0-segern.

Det var garanterat få Chicago Blackhawks-fans som inte höll andan när tredje matchen i tungviktsmötet med St. Louis Blues – det första hemma i galna United Center – tickade ner mot slutsignal och favoriterna fäktades för att försvara sin 1-0-ledning från första perioden.

Just sådana uddamålsledningar tappade de ju två gånger om i slutet i St. Louis – första gången när en och en halv minut återstod, andra med ynka sex sekunder kvar – och sedan vann Blues på övertid.

”Nu är vi inne i serien”

Men den här gången höll mästarna tätt hela vägen, inte minst med hjälp av en Niklas Hjalmarsson som utvecklats till världsledande i konsten att täcka skott, och när tjugo sekunder återstod tryckte Marcus Krüger in 2-0 i tom kasse.

– Vi har rutin och går vidare snabbt, men förlusterna i St. Louis var jobbiga. Det är inte kul att förlora när man har ledningen med så lite tid kvar av matcherna, säger just Krüger när vi talar med honom efter segern.

– Så var väldigt skönt att vi lyckades hålla tätt hela vägen ikväll. Det behövdes, nu är vi inne i serien.

Precis som de tidigare duellerna var nattens möte en stenhård kraftmätning i varje byte – och ingen av de inblandade hade räknat med något annat.

”Kryckan” viktig kugge

– Nej, St. Louis är ett väldigt bra och tungt lag som legat i toppen hela säsongen. Vi visste att det inte skulle bli lätt och det har det inte varit heller. Det kommer vara likadant i fortsättningen också, fortsätter ”Kryckan”.

Som i vanlig ordning hört till regerande mästarnas viktigaste, hårdast arbetande kuggar.

– Jag tycker det känts bra. Men nu är det slutspel, då lägger man egot åt sidan. Allt som betyder något är att laget vinner, säger han.