Leda med 3-1 – ingen höjdare...

Övertaget som slutat med förlust – tre gånger

Foto: AFP
Penguins vände 1-3-underläge till seger.
HOCKEY

PHILADELPHIA. Pittsburgh och Columbus ska uppenbarligen undvika att leda med 3-1.

Det övertaget har tre gånger i rad slutat med 4-3-förlust – och i natt var det, återigen, Columbus tur drabbas av den besynnerliga matteövningen.

– Ja, laget som har ledningen hittar hela tiden ett sätt att ge bort den, säger Penguins-forwarden Brandon Sutter.

I första matchen förra onsdagen tog Columbus ledningen med 3-1 i början av andra perioden. Då vände Pittsburgh och vann med 4-3.

I andra matchen i lördags hade Pittsburgh ledningen med 3-1 efter en period. Då vände Columbus och vann – på övertid – med 4-3.

Och i kokande Nationwide Arena i Columbus i natt prickade Cam Atkinson in 3-1 för Columbus i början av tredje perioden.

Gissa vad som hände?

Pittsburgh tryckte gasen i botten, gjorde tre mål inom loppet av drygt tre minuter och vann med – 4-3; det matchavgörande målet var en helfinsk triumf. Unge backsensationen Olli Määttä sköt och Jussi Jokinen styrde in pucken.

– Det har varit väldigt mycket upp och ner i alla matcher och på något sätt lyckas laget som har ledningen hela tiden hitta sätt att ge bort den, säger målskytten Brandon Sutter till nhl.com.

”Ivriga att möta dem igen”

Nu står det 2-1 till Pittsburgh i serien och frågan är de om vill vinna nästa match, på onsdag, för i så fall för de ledningen med 3-1 och då vet vi ju hur det slutar...

Jackets tänker definitivt försöka hindra det.

– Ja, match nummer fyra kan inte komma snabbt nog. Vi är ivriga på att få möta dem igen. De är inget speciellt. Vi har ett väldigt bra lag och är inne i det här för att vinna Stanley Cup. Penguins står i vägen för oss, säger backen Jack Johnson något kaxigt till nhl.com

Ett bra resultat att spela på i nästa möte är...ja, ni vet.

Det blir serie även mellan Anaheim Ducks och Dallas Stars. Texas-laget nollade tabellettan från Kalifornien i första slutspelsmatchen i American Airlines Arena på åtta år i natt.

Slutresultat: 3-0.

Kari Lehtonen var fantastisk i hemmakassen och tog 37 skott – och svenske backen Patrik Nemeth fanns åter på isen, spelade över femton minuter och var plus 1.