Klassikermöte för Bostons succésvenskar

Eriksson jublar efter 1–0.
HOCKEY

NEW YORK. Boston Bruins ser ut att vara på väg mot en ny Stanley Cup-final – bland annat med hjälp av utmärkta svenskarna Loui Eriksson och Carl Söderberg.

– Jag har aldrig spelat med ett bättre lag, säger Loui.

Att säga att Boston Bruins är på väg mot sin andra raka Stanley Cup-final är förstås att gå – eller snarare rusa – händelserna i förväg. Åtskilliga hinder återstår på den eventuella vägen dit.

Men som de spelat under de fyra raka segermatcherna i serien mot Detroit, den som slutade med en ny 4–2-seger i TD Garden i natt, är det svårt att se vilken motståndare som ska kunna stoppa dem.

– Jo, det har sett bra ut och vi ska njuta av den här segern några dagar. Men vi vet att det bara kommer att bli svårare och svårare ju längre vi går. Inget är säkert, försöker hårdföre forwarden Milan Lucic varna i en intervju med NBC.

Eriksson satte första

Men ingen tror riktigt på honom.

Som Loui Eriksson sa till Sportbladet för bara några veckor sedan:

– Jag har aldrig spelat med ett bättre.

Just Loui gjorde första målet i lördagens match och har, liksom landsmannen Carl Söderberg varit enastående under serien mot Detroit.

Bägge två har till och från matchats i förstakedjan, Söderberg så sent som i nattens match, och hör till de coachen Claude Julien litar mest på.

Nu kan duon ställa in sig på något av det mest klassiska som finns i hockeyvärlden.

Ett slutspelsmöte mellan Boston Bruins och Montreal Canadiens.