Alfredsson öppnar för fortsättning i Detroit

Kan bli en 19:e säsong för veteranen i NHL

Foto: NHL network
HOCKEY

Ja, ni läste rätt.

Trots besvikelsen efter Detroits abrupta sorti från Stanley Cup-slutspelet öppnar Daniel Alfredsson, 41, för en fortsättning i Red Wings-tröjan.

– Men nu måste jag ta mig lite tid och smälta allting först, säger han.

Efter 17 säsonger lämnade han Ottawa – staden där kaptenen blev som en gud – för Detroit och en riktig chans att få kröna sin illusta karriär med en Stanley Cup-seger. En riktig, och slutlig, chans hette det. Men efter 4–2-förlusten mot Boston, i en matchserie där Detroit var chanslöst (4-1 i matcher), ville veteranen inte stänga några dörrar.

– Det har varit många nya intryck för mig och familjen, men överlag har det varit ett roligt och utmanande år och vi har alla lärt oss mycket. Men nu måste jag ta mig en funderare och smälta det där, sen får vi börja processen därifrån, säger 41-åringen.

Och om han väljer att fortsätta i världens bästa liga, lär han stanna hos rödvingarna.

– Om jag kommer tillbaka, så är det nog troligast ja, säger han i intervjun i NHL Network.

Poänglös i slutspelet

Alfredsson har haft en skadefylld säsong och återvände till den femte och sista matchen mot Boston efter att ha missat två matcher på grund av ryggen. Efter matchen fick han också frågan av en reporter om hans fysiska status är det som väget tyngst i framtidsbeslutet.

– Just nu känns det så, inget snack, svarade han med ett garv.

’Alfie’ slutade på noll poäng i årets slutspel. I grundserien blev det 18 mål och 31 assist på 68 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM