Krüger: Känns onekligen bra

Chicago körde över St Louis – klar för kvarten

HOCKEY

NEW YORK. Det är nog dags att varna för regerande Stanley Cup-mästarna....

De slog ut blytunga St Louis med en fjärde raka knockout – och ser nu precis lika starka och segervissa ut som i fjol.

– Det känns onekligen bra, säger Marcus Krüger till Sportbladet efter den avslutande 5–1-segern.

4–0 i sista perioden gav totalt 5–1 till Chicago Blackhawks hemma mot St Louis Blues. Därmed är den regerande mästaren klar för kvartsfinal.Marcus Krüger, tvåa frånhöger, jublar efter ett av målen i natt.Foto

Så sent som för en vecka sedan såg det ut som att Chicago Blackhawks skulle tvingas kliva åt sidan redan efter en ynka slutspelsrunda.

De hade då åkt på två svidande övertidsförluster mot grundseriesuveränen St Louis och låg under med 2–0.

Men precis som ifjol, när de i andra omgången befann sig i samma slags underläge mot Detroit, var det som att Jonathan Toews & co inte ens blinkade inför den omöjliga utmaningen.

”Vi har vänt förr”

De bara tog ett djupt andetag, jobbade sig metodiskt in i kampen igen – och i natt dödade de alltså hela serien med fjärde raka segern.

– Ja, vi fick ingen panik för att vi låg under. Vi har vänt förr och visste att vi kunde göra det igen. Så vi samlade ihop oss och spelade bättre och bättre ju längre serien pågick, säger Marcus Krüger när vi når honom efter slutsignalen i United Center.

Samtidigt såg rätt spelare ut att bli glödheta när det som bäst behövdes...

– Ja, såna som Toews, Kane, Keith och Sharp blir alltid bättre ju viktigare matcherna är. Det är ingen tillfällighet att det är de som avgör på övertid hela tiden. Vi är lyckligt lottade som har dem i vårt lag, konstaterar ”Kryckan”.

Känslan är att mästarna tänt på alla cylindrar och är på väg mot final igen, men så långt framåt ser ingen ännu.

– Det blir svårare ju längre man går, nu ska vi först spela mot antigen Colorado eller Minnesota och vi har haft rätt svårt för bägge den här säsongen, fortsätter Marcus Krüger.

– Förra året var förra året och nu är nu, men det känns onekligen bra nu när vi lyckats slå ut ett så tungt lag som Blues.

Svenskar till VM?

För förlorarna känns det dock allt annat än bra. De stod för ett av de bästa grundserieframträdande någonsin och bara SKULLE vinna i år, men i playofff gick det precis som mot LA Kings ifjol – de vann de två första matcherna men förlorade sedan fyra raka.

– St Louis förtjänar en Stanley Cup och det här var året när vi skulle leverera den, suckar stjärnan TJ Oshie.

Alex Steen och Patrik Berglund är nu båda tillgängliga för VM, men det är knappast troligt att de orkar laddar om efter den här brutala besvikelsen. Däremot kanske Magnus Pääjärvi, som inte fått spela alls i playoff, kan vara sugen på Minsk om Pär Mårts är intresserad.

FAKTA

Chicago–St Louis 5–1 (1–1, 0–0, 4–0)

åttondelsfinal 6 i bäst av 7

Chicago: Bryan Bickell, Jonathan Toews, Patrick Sharp, Andrew Shaw, Duncan Keith (Marcus Krüger). Målvakt: Corey Crawford 97,2 procent.

St Louis: T.J. Oshie (Alexander Steen). Målvakt: Ryan Miller 81,5 procent.

Publik: 22 144.

Chicago vidare med 4–2 i matcher.

Dallas–Anaheim 4–5 e förl (3–1, 1–1, 0–2, 0–1)

åttondelsfinal 6 i bäst av 7

Dallas: Trevor Daley 2, Cody Eakin, Ryan Garbutt. Målvakt: Kari Lehtonen 83,3 procent. Anaheim: Devante Smith–Pelly 2, Nick Bonino 2, Ben Lovejoy. Målvakter: Jonas Hiller 100 procent, Frederik Andersen 66,7 procent.

Anaheim vidare med 4–2 i matcher.

NY Rangers–Philadelphia 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)

åttondelsfinal 5 i bäst av 7

NY Rangers: Marc Staal, Brad Richards (Carl Hagelin), Dominic Moore, Brian Boyle. Målvakt: Henrik Lundqvist 92,3 procent. Philadelphia: Vincent Lecavalier, Claude Giroux. Målvakt: Steve Mason 85,7 procent.

Publik: 18 006.

NY Rangers leder med 3–2 i matcher

Läget i övriga åttondelsfinaler

Montreal–Tampa Bay 4–0 i matcher

Detroit–Boston 1–4 i matcher

Pittsburgh-Columbus 3-2 i matcher

San Jose-LA Kings 3-2 i matcher

Colorado-Minnesota 3-2 i matcher

(TT)