Lundqvist: ”Det har blivit uppförstorat”

HOCKEY

Henrik Lundqvists liv har blivit en dokumentär.

USA:s stora sportkanal ESPN har redan börjat inspelningen och bland annat besökt hemtrakterna i Åre.

Men själv vill målvaktsstjärnan nu tona ner förväntningarna.

– Jag läste vad som skrevs, det har blivit uppförstorat, säger 32-åringen.

Han är en av världens främsta hockeymålvakter.

Nu är Henrik Lundqvist också på väg att bli tv-stjärna.

Sportjätten ESPN har sjösatt en dokumentärserie om hur idrottare formats och vad som gjorde dem till just stora stjärnor.

Kanalen är redan i gång med inspelningen och ett team besökte Rangers-målvaktens hemtrakter i Åre förra veckan.

– Det handlar lite om spelarna i laget, så nu har de varit i Sverige och intervjuat mig och brorsan, säger Lundqvist till Sportbladet.

”Egentligen inget nytt”

Men själv har han skeptisk till rubrikerna som den nya dokumentärserien har fått hemma i Sverige.

– Det var egentligen inget nytt och det har blivit lite väl uppförstorat. Det är klart, intresset för hockeyn finns i New York och det har blivit bättre efter förra säsongens framgång. New York-borna har fått aptit på hockeyn. De vill ha framgång, det spelar ingen roll vilken sport det är, säger stjärnmålvakten.

Att ESPN, Nordamerikas ledande sportkanal, väljer att göra dokumentärn är också en indikation på hur stor profil "Henke" har blivit i såväl NHL som i New York.

– Ibland känner ju folk igen mig i stan, men det är också väldigt många som inte gör det. Det är på en behaglig nivå, säger han om kändisskapet.

– Den mixen gillar jag. Från att det är intensivt i hockeyn med många fans, till att bara gå några gator bort från "Garden" och där är jag ganska anonym faktiskt. Det tror jag många idrottsstjärnor känner. Du kanske är stor inom ditt området, men i en stad som New York kan du försvinna ganska enkelt.

”Hoppas och tror på Frölunda”

På onsdagen var Lundqvist i Stockholm för att lansera sitt nya underklädesmärke "Bread & Boxers" och nu ser han fram emot en ny NHL-säsong.

Rangers startar med ett hemmamöte mot St. Louis Blues den 9 oktober.

– Det börjar dra ihop sig. Jag är väldigt taggad. Förra säsongen var fantastisk med Stanley Cup-final och OS. Otroliga höjdpunkter. Men nu gäller det att nollställa sig.

Samtidigt passar han på att leverera ett guldtips i SHL.

– Jag är ju Frölundait i blodet, så jag både hoppas och tror på Frölunda.