Bertuzzi och Moore är äntligen överens

1 av 3
Det var i mars 2004 som Todd Bertuzzi överföll Steve Moore.
HOCKEY

Det tog tio år – men nu är konflikten mellan Todd Bertuzzi och Steve Moore äntligen löst.

”Jag har accepterat en förlikning”, skriver Moore i ett pressmeddelande.

Hur mycket pengar Moore kommer att få från Bertuzzi är okänt, men han ska ha sökt ett skadestånd på 68 miljoner dollar för de plågor han har fått genomlida till följd av överfallet.

Det var i mars 2004 som Todd Bertuzzi överföll Steve Moore. Colorado ledde med 8–2 mot Vancouver när Bertuzzi åkte efter centern och hoppade på honom bakifrån. Bakgrunden till överfallet var bland annat att Moore i ett tidigare möte mellan lagen hade tacklat svenske stjärnan Markus Näslund.

Moore drabbades av en hjärnskakning och skador på tre ryggkotor. Han återhämtade sig aldrig utan tvingades lägga av med ishockeyn.

Krävde nästan halv miljard

Bertuzzi stängdes av i 13 NHL-matcher plus slutspelet, samt under den efterföljande lockoutsäsongen. Han dömdes dessutom till samhällstjänst och en ettårig villkorlig dom – men Moore lämnade även in en stämningsansökan för att få ersättning för sina skador.

Moore ska ha begärt 68 miljoner dollar, cirka 480 miljoner kronor, i skadestånd. Rättegången var planerad att inledas på måndag. Men i ett pressmeddelande bekräftar nu Moore att en förlikning har nåtts och att papprena är underskrivna av båda parter.

FAKTA

STEVE MOORES PRESSMEDDELANDE

”Den här dagen kommer med blandade känslor. Jag är extremt tacksam för den medkänsla och uppmuntran som så många människor har visat det senaste årtiondet. De här åren har varit väldigt svåra för mig och min familj. Skadorna som jag ådrog mig under min rookiesäsong, åren när jag försökte ta mig tillbaka till NHL, hanteringen av en slocknad karriär och det rättsliga efterspelet har varit en lång och jobbig upplevelse. Även om ingenting kan ersätta förlusten av ens dröm så är jag glad att min familj och jag inte längre behöver bära på den här bördan av att ha en rättsprocess hängande över oss. Jag är tacksam över att kunna gå vidare”.

ARTIKELN HANDLAR OM