NHL-klubbens nya drag – inför ståplats

Inspiration från fotbollen

Foto: TT
HOCKEY

Ottawa Senators vill ha mer liv på hemmamatcherna.

Nu planerar klubben att införa ståplats på vissa matcher.

– Det är dags att förändra kulturen, skriver supportergruppen Red Scarf Union på Twitter.

En engagerad ståplatssektion är kanske ingenting man förknippar med NHL, även om det kan vara riktigt bra drag på vissa matcher.

Nu vill i alla fall Ottawa Senators inför en speciell plats på läktaren där fansen uppmuntras att stå upp och föra liv. Klubben pekar ut sektion 319 – redan hemmabas för officiella supportergruppen Red Scarf Union – som en del där fans uppmanas att stå, sjunga ramsor och skapa allmänt tryck.

– Vi vill verkligen uppmuntra folk att stå upp hela tiden, säger Chris Atack, biljettförsäljningschef i Senators, till tidningen Ottawa Sun

Klubben har avsatt tio hemmamatcher under säsongen där ståplatsvarianten ska testats.

Vill ta med trummor

Idén är hämtad från den europeiska fotbollsvärlden. Bara Ottawa-fans är tillåtna på sektionen.

Alla detaljer kring beslutet är dock inte klara. Ottawa vill att fansen tar med sig trummor och horn på läktaren, men vissa delar är i dagsläget inte tillåtna av ligan.

Klubben har talat med säsongskortsinnehavare kring sektion 319. Några valde att flytta på sig, men andra gillade initiativet, enligt Atack.

– Vi är i en process där vi verkligen försöker förändra supporterupplevelsen. Sektionen är verkligen för alla som vill ha en annorlunda upplevelse och vara med Senators-fans i en liknande miljö, säger Atack.