Två män gripna för NHL-spelarens död

Riskerar upp till 20 års fängelse

Derek Boogaard avled plötsligt i maj 2011.
HOCKEY

Derek Boogaard dog den 13 maj 2011 till följd av en överdos efter att ha blandat smärtstillande medel med alkohol.

Nu riskerar två män upp till 20 års fängelse för att ha försett NHL-spelaren med de receptbelagda preparatet, skriver Thestar.com.

Hockeyvärlden chockades av Derek Boogaards plötsliga bortgång i maj 2011. NHL-tuffingen tillhörde Henrik Lundqvists New York Rangers när han avled bara 28 år gammal.

”Tragiskt och sorgligt”

– Det är så tragiskt och sorgligt. Vi är alla chockade. Det är det enda jag kan säga just nu, sade Lundqvist efter chockbeskedet.

– Det är helt otroligt. Jag spelade med honom i Minnesota i 1,5 år och han var ju i samma ålder som mig nästan. Det är hemskt. Det är svårt att säga något mer. Att gå bort i den åldern utan anledning är det värsta som kan hända. Det är väldigt tråkigt, sa Mattias Weinhandl som spelade tillsammans med Boogaard i Minnesota mellan 2005 och 2007.

Obduktionen visade att Boogaard avlidit av en överdos efter att ha blandat den smärtstillande drogen Oxikodon med alkohol. Senare har det också framkommit att kanadensaren led av boxardemens och missbrukade smärtstillande preparat.

Betalade 28 000

Nu har två män gripits av polis och riskerar upp till 20 års fängelse för att ha försett NHL-spelaren med drogen som kom att kosta honom hans liv. Jordan Hart, son till tidigare spelaren i NHL-klubben New York Islanders Gary Hart, och läkarassistenten Oscar Johnson.

Boogaard köpte två veckor innan sin död Oxikodon av Hart som i sin tur fått preparatet utskrivet av Johnson, enligt åklagaren Preet Bharara utan att Johnson en enda gång undersökt eller behandlat Hart.

Enligt åtalet betalade Boogaard motsvarande 28 000 kronor till Jordan Hart för drogerna vid ett möte den 29 april 2011. Den 12 maj svalde 28-åringen sedan pillren innan han gick ut för att festa med några vänner. Efter att ha lagt sig för att sova morgonen efter vaknade aldrig Derek Boogaard igen.