Kokainanklagad forward till Rangers

Åkte dit i april – får ny chans

HOCKEY

I april krockade han med sin bil – rattfull och med kokain i bakfickan.

Nu blir Ryan Malone, som fick sitt kontrakt med Tampa Bay brutet, ny lagkamrat med Henrik Lundqvist i New York Rangers.

34-åringen kan nästa säsong tjäna fem miljoner kronor som NHL-stjärna samtidigt som han genomgår ett program för drogavgiftning.

I mitten av april petades Ryan Malone ur Tampa Bays matchtrupp inför en match mot Columbus.

Den OS-meriterade amerikanen, som hade haft en tung säsong, valde att gå ut på krogen. En festnatt som slutade med att Malone vid 05.40 på morgonen körde sin bil upp på trottoaren och hittades av polis med över en promille alkohol i blodet och med 1,3 gram kokain i backfickan.

Efter säsongen bröt Tampa Bay kontraktet med forwarden som var en av klubbens bäst betalda spelare.

Enligt New York Post erkände Malone rattfyllan i rätten och gick också med på att delta i ett program för drogavgiftning för att slippa ett fängelsestraff (upp till 5,5 år) för kokaininnehavet.

Och nu ska 34-åringen få en ny NHL-chans – i Henrik Lundqvist New York Rangers.

"Vill visa vilken person jag är"

Malone bjöds in till isträning med Stanley Cup-finalisten i början av veckan och nu bekräftar klubben att man värvar den rutinerade forwarden. Enligt New York Posts Larry Brooks ska han ha skrivit på ett tvåvägskontrakt över nästa säsong värt omkring fem miljoner kronor.

– Förra säsongen gick inte som jag ville, speciellt inte i slutet. Jag vill ha en möjlighet att visa vilken typ av person jag är – både på och utanför isen, sa Malone efter en Rangers-träning tidigare i veckan.

Ryan Malone har gjort 370 poäng på 641 NHL-matcher och har ett OS-silver och ett VM-brons med USA på meritlistan.

Den 102 kilo tunge forwarden blir New York Rangers fjärde forwardsvärvning. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Lee Stemniak, Tanner Glass och Matthew Lombardi.

ARTIKELN HANDLAR OM