Selänne totalsågar sin coach i ny bok

”Jag skällde ut honom rakt i ansiktet”

1 av 25
Selänne i OS 1992, ALBERTVILLE 8 matcher, 7 mål + 4 assist = 11 poäng. Finlands placering: SJUA
HOCKEY

Teemu Selänne, 44, släppte på torsdagen självbiografin om sin långa och legendariska karriär.

Ingen trevlig läsning för Anaheim Ducks-tränaren Bruce Boudreau.

”Om vi hade haft vilken annan coach som helst hade jag fortsatt spela”, skriver Selänne.

Foto: TT
Bruce Boudreau.

Han har fortfarande inte fattat ett slutgiltigt beslut om skridskorna ska läggas upp på hyllan eller inte.

Klart är i alla fall att Teemu Selänne, med närmare 1 500 poäng i NHL på meritlistan, inte kommer att stanna i Nordamerika och världens bästa hockeyliga.

I sin nya, 320 sidor långa bok, som släpptes i Finland på torsdagen, summerar legendaren sin fantastiska karriär – men medger samtidigt att de sista åren inte var så fantastiska.

”Hade varit fel”

Selännes speltid och poängskörd sjönk rejält under tränaren Bruce Boudreau – som tog över Anaheim Ducks i december 2011 – och han sågas nu brutalt av finländaren i självbiografin.

”Det hade varit fel om vi vunnit Stanley Cup med en coach som honom. Du är så bra som din tränare vill att du ska vara. Om vi hade haft vilken annan coach som helst hade jag fortsatt spela”, skriver Teemu Selänne enligt LA Times, som tagit del av utdrag ur boken.

44-åringen beskriver att hans relation med Boudreau var så illa att han sommaren 2013 till och med övervägde att skriva på för ärkerivalen Los Angeles Kings eller sin första klubb i NHL, Winnipeg Jets.

Kokade över

I match fyra av konferenskvartsfinalen mot Dallas Stars i våras petades Selänne och fick sitta på läktaren. Då kokade det över för veteranen, som konfronterade Boudreau efter matchen.

”Jag skällde ut honom rakt i ansiktet, och sa vad jag tyckte och tänkte. Jag frågade honom vad han har emot mig. Jag sa till honom att han aldrig någonsin respekterat mig det minsta, att han aldrig låter mig spela i 5-mot-3, 4-mot-4 eller när vi jagar ett mål i slutet av matcherna”, skriver Selänne och fortsätter:

”Var ärlig för en gångs skull och svara på frågorna! Han stammade bara fram att han inte bestämde allting, att det var gemensamma beslut.”

Anaheim Ducks slogs ut ur slutspelet av LA Kings, som vann den sjunde, avgörande matchen i konferenssemifinalen. Under en av periodpauserna i drabbningen skickade Selänne ett sms till sin fru och några vänner:

”Det här är ett jävla skämt...”

ARTIKELN HANDLAR OM