Tränarens svar på Selännes sågning

1 av 2
HOCKEY

Teemu Selänne sågar Anaheim Ducks-tränaren Bruce Boudreau i sin nya självbiografi.

Nu svarar en besviken tränaren på kritiken.

– Han var en av mina favoritspelare, säger Boudreau.

Teemu Selänne, 44, har ännu inte fattat något definitivt beslut om karriären sedan han gjort sin sista match för Anaheim Ducks i vårens Stanley Cup-slutspelet.

I sin nyutkomna självbiografi berättar Selänne att de sista säsongerna i Anaheim varit motiga och han riktar där stark kritik mot tränaren Bruce Boudreau.

"Om vi hade haft vilken annan coach som helst hade jag fortsatt spela" skriver Selänne i biografin som släpptes i Finland igår.

Selänne beskriver att relationen till Boudreau länge varit dålig då han fick allt mindre speltid. I våras petades han i match fyra av kvartsfinalserien mot Dallas och då kokade det över för Selänne.

"”Jag skällde ut honom rakt i ansiktet, och sa vad jag tyckte och tänkte. Jag frågade honom vad han har emot mig. Jag sa till honom att han aldrig någonsin respekterat mig det minsta, att han aldrig låter mig spela i 5-mot-3, 4-mot-4 eller när vi jagar ett mål i slutet av matcherna” skriver Selänne i sin bok.

"Var en av mina favoritspelare"

Den hårda kritiken har väckt uppmärksamhet i NHL. Boudreau och Selännes tidigare lagkamrater i Anaheim har reagerat med besvikelse.

– Ingen tycker om att höra negativa saker om sig själv. På det sättet är jag besviken, men jag förstår frustrationen, säger Boudreau enligt ESPN.

– Han var en av mina favoritspelare. Jag har alltid tyckt om och beundrat honom, fortsätter Boudreau.

Efter sågningen får tränaren också backning av klubbledningen och lagkapten Ryan Getzlaf om hur han valt att spela finländaren under den sista tiden i klubben.

Ingen avsikt att såra

Efter uppståndelsen har Selänne själv kommenterat kritiken. I ett meddelande via klubben säger Selänne att han beklagar ifall kritiken mot Boudreau har sårat tränaren och att det aldrig varit hans avsikt.

Efter en fantastisk NHL-karriär sjönk Selännes speltid och poängplockande kraftigt under Boudreaus ledning.

Selänne har gjort totalt 1451 grundseriematcher där han stått för 684 mål och totalt 1 457 poäng.

11 januari nästa år planerar Anaheim att hylla Selänne genom att hissa hans tröjnummer 8 i taket. Selänne representerade klubben under hela femton säsonger.