Tuff säsongsstart för Lundqvist på Garden

Släppte in första skotten mot Devils

Foto: AP
Henrik Lundqvist får släppa förbi sig pucken från Devils-centern Reid Boucher i första perioden.
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvists NHL-säsong började något snöpligt med att han tvingades släppa in de två första skott han fick på sig.

Men den svenske målvaktsstjärnan är inte alltför nedslagen för det.

– Det var en tuff start, men jag är mest glad över att vi är igång igen. Jag hade roligt där ute, säger han till Sportbladet efter 5-4-förlusten mot New Jersey.

Tre och en halv månad efter den bittra finalförlusten mot LA Kings var New York Rangers alltså tillbaka på isen i Madison Square Garden i natt – och det började inget vidare för lagets svenske superstar.

De två första skott Henrik Lundqvist fick på sig i början av första perioden styrdes in i kassen.

– Ja, det var en tuff start, med två såna snöpliga styrningar. Men mest känns det bra att vi kommit igång igen. Jag hade roligt där ute, säger han när han sitter och pustar ut i omklädningsrummet efteråt.

”En typisk första match”

Under återstoden av den halva match ”Kung Henrik” stod gick det bättre och i det stora hela är han nöjd.

– Det var en typisk första match för säsongen och det kommer att ta ytterligare några stycken innan det känns som det ska, men jag tycker ändå det får betraktas som en helt okej start, konstaterar han.

Hans landsmän Carl Hagelin och Jesper Fast gjorde båda varsitt mål och Fast såg med sin kvittering två en och en halv minut före slutet ut att tvinga fram en förlängning, men Adam Henrique hann avgöra för gästerna innan slutsignalen.

Jacob Josefson och Adam Larsson fanns båda på isen för Devils och skötte sig utan anmärkningar.

Oscar Lindberg, som Rangers hoppas mycket på den här säsongen, spelade inte försäsongspremiären men kommer att få chansen mot Chicago på fredag.

Tom Nilsson satte direktskott

Toronto låg under med 2-1 i ett möte med Philadelphia Flyers i London, Ontario när Frölunda- och Mora-bekante Tom Nilsson, i sin debut som Maple Leaf, klappade in ett direktskott på passning från Nazem Kadri.

Sedan kunde Maple Leafs vinna säsongsöppningen på straffar.

Detroit slog Pittsburgh med 2-1 i sin första match för säsongen. Pavel Datsyuk avgjorde i ett powerplay i slutet av andra perioden – på passning från Niklas Kronwall.

Förre Linköping-backen Mattias Bäckman gjorde sin debut för Red Wings, spelade hela 19 minuter och var plus/minus noll.

Skellefteås Oskar Sundqvist debuterade å sin sida för Penguins och var under sina tolv och en halv minuter på isen plus/minus noll han också.

Tillika gjorde den betydligt mer Patric Hörnqvist sin första match som pingvin – och avlossade inte mindre än sju skott. Men inget gick in.

Collberg målskytt

New York Islanders hade dubbelmöte med Ottawa i St. John i Kanada och vann bägge två med 3-2. I det ena gjorde Sebastian Collberg mål – sitt första för Long Island-laget.

I Dallas hemmapremiär mot St. Louis blev det lite svensk målvaktsmatch. Anders Lindbäck stod halva matchen för Stars och Niklas Lindström fick testa en period för Blues.

Stars vann med 4-3 efter att ha gjort livet lite surt för Lindström under inledningen av tredjeperioden.

Patrik Berglund gjorde ett av St. Louis tröstmål.

Silfverberg nätade

Anaheim sopade till Colorado två gånger om i natt, med 5-2 i Denver och med 4-0 hemma i Orange County – och i bägge matcherna bidrog blågula ankor till poängproduktionen. Jakob Silfverberg satte den sista pucken i tom kasse i Pepsi Center och såväl William Karlsson som Max Friberg stod för assist. Och hemma i Honda Center klappade Rickard Rakell in ett slagskott..

FAKTA

RESULTAT, TRÄNINGSMATCHER

NY Rangers-New Jersey 4-5

NY Islanders-Ottawa 3-2 (E. str.)

NY Islanders Ottawa 3-2

Philadelphia-Toronto 2-3

Pittsburgh-Detroit 1-2

Philadelphia-Washington 5-4

Winnipeg-Minnesota 2-1

Dallas-St. Louis 4-3

Colorado-Anaheim 2-5