Subban: ”Jag hoppas det bara dör ut”

"Vancouver firar ett mål av Jordan Subban (mörk kille i mitten) mot San José Sharks i försäsongsmatchen i Rogers Arena", stod det i bildtexten.
HOCKEY

NHL skakas av ett rasistiskt påhopp.

Men det var ingen motspelare som gjorde Vancouvers Jordan Subban, 19, till måltavla – utan ett par tidningar.

– Jag hoppas att det dör ut, säger han till The Province.

Vancouver Canucks slog San José Sharks med 4-2 i en träningsmatch inför NHL-säsongen.

Då valde Vancouvers två största tidningar, Vancouver Sun och The Province, att publicera en bild på sina sajter där Jordan Subban – yngre bror till superstjärnan P.K Subban – firar ett mål tillsammans med sina lagkamrater.

"Vancouver firar ett mål av Jordan Subban (mörk kille i mitten) mot San José Sharks i försäsongsmatchen i Rogers Arena", skrev tidningen i bildtexten.

Det blev rejält uppmärksammat och tidningarna hamnade i rejält blåsväder innan de senare gick ut och bad om ursäkt till Subban.

Inte orolig

Stjärnan själv accepterade ursäkten.

– Jag pratade med en från tidningen och det verkade som ett oskyldigt misstag. Om jag är orolig? Nej. Folk borde prata om hur jag spelade i går kväll i stället för det där. Jag hoppas att det bara dör ut, säger han till The Province.

Vancouver Sun förklarar att bildtexten skrivits av fotografen och att den släpptes igenom utan att någon kontrollerade orden.