Svensk succédebut – blev tvåmålsskytt

Anton Strålman: Kul att få börja så

Foto: AP/TT
Anton Strålman (till höger) firar ett av sina mål tillsammans med lagkamraten Brett Connolly.
HOCKEY

NEW YORK. Tampa Bay Lightning hoppades stärka sin defensiv när de signade Anton Strålman i somras.

Men de fick uppenbarligen en offensiv kraft – också.

Den svenske backen gjorde två mål i sin debut för nya klubben i natt.

– Det var ju kul att få börja så. Bara de inte tror att jag ska fortsätta likadant, skrockar han när vi talar med honom efter 6-3-segern mot Dallas.

Efter sitt förträffliga framträdande med New York Rangers under slutspelet i våras var Anton Strålman en av de mest eftertraktade backarna på sommarens fria marknad och till slut lyckade Steve Yzerman locka honom till Tampa med ett fint femårskontrakt.

Och som sagt:

Det var en defensiv klippa Lightning-bossen trodde att han skrev kontrakt med.

Men i nattens försäsongsdebut mot Dallas spelade ”Strålle” som rena Drew Doughty och dammade in två mål – dubbelt så många som under hela fjolårssäsongen....

– Ja, jag har bestämt mig för att strunta i defensiven och bara köra offensivt nu, skämtar den 28-årige västgöten när vi når honom efteråt.

– Nä, fortsätter han, det var såklart lite kul att jag fick börja med två mål, men jag lägger inte så stor vikt vid det. En sån här match försöker man bara komma in i rytmen och ny spelsystemet och lär sig spela med sina nya lagkamrater. Som helhet tycker jag det gick bra. Bara de nu inte tror att jag ska fortsätta göra mål, he he.

Spelade med landsman

Anton bildade backpar med landsmannen Victor Hedman och de verkade trivas ihop.

– Ja, vi har spelat ihop sedan campen började och jag tycker det känns bra. Det tar lite tid att spela ihop sig som nytt backpar, men det är samtidigt väldigt lätt att spela med Victor. Han kan kan ju allt, det är bara att ge honom pucken så ordnar det säger, säger ”Strålle”.

Som överhuvudtaget börjar finna sig till rätta i Florida-solen.

– Det känns som att man börjar komma in i det nu. Familjen trivs i stan och laget och organisationen verkar väldigt bra. Vi har framförallt många unga spelare som imponerat under försäsongen. Det finns djup hör, jag tror det kommer bli bra.

Nattens match vann Tampa till slut med 6-3. Victor Hedman stod för en assist – och Dallas hade blågula trio Patrik Nemeth, Ludwig Karlsson och John Klingberg på isen.

FAKTA

Nattens träningsmatcher:

Chicago–NY Rangers 1–4

NY Islanders–New Jersey 3–2

Tampa Bay–Dallas 6–3

Colorado–Montreal 2–3

Washington–Boston 5–4

Buffalo–Toronto 4–6