Trots succén – får inte chansen i NHL

Nu återvänder Nylandertill Modo

Foto: TT
HOCKEY

William Nylander får inte chansen i Toronto.

Enligt 18-åringen själv återvänder han nu till Modo.

– Jag ska hem till Sverige och jobba hårt. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka hit nästa säsong, säger Nylander.

William Nylander draftades som nummer åtta totalt och flyttade till Toronto för att testa sina vingar i NHL under försäsongen. Väl där har 18-åringen imponerat stort och efter att ha gjort sitt första mål, mot Philadelphia häromveckan, hyllades han av lagkamraterna.

Bekräftar: ”Ska till Modo”

Men när NHL-säsongen drar i gång natten till torsdag kommer Nylander inte att finnas på isen. Toronto har nämligen släppt sin svenske talang – även om de förstås behåller rättigheterna till honom – och han är nu fri att söka sig för efter en ny klubb, för utlåning.

– Självklart blir man besviken av att få ett sådant här besked. Samtidigt känner jag mig nöjd med mitt "camp”, och Toronto är nöjda med mig också. Jag har lärt mig mycket de här tre veckorna, så det är bara att fortsätta kämpa, säger Nylander till Leafs TV.

Han bekräftar också att det blir en återkomst i Modo.

– Jag ska till Modo nu. Jag ska hem till Sverige och jobba hårt, och förhoppningsvis kommer jag tillbaka hit till Toronto nästa säsong.

”Ligger bra till”

Sportbladet var tidigare i eftermiddag i kontakt med klubbens GM Per Svartvadet. Då ville han dock inte bekräfta att så är fallet.

– Vi har inte haft någon egentlig kontakt med William sedan draften. Men ska han hem till Sverige hoppas jag att vi ligger bra till med tanke på att han trivdes bra förra gången han var här. Jag tror helt säkert att det skulle fungera bra om han körde resten av säsongen här. Jag kan bara hoppas och lägga fram bra argument, sa Svartvadet.

Kan kalla hem Lööv

Enligt kanadensiska medier har Toronto även beslutat att skicka ner 21-årige Viktor Lööv till farmalaget - vilket ger en öppning för Modo att få hem honom.

Enligt ett avtal klubbarna emellan har Modo nämligen rätt att kalla hem backen om han inte tar en plats i Maple Leafs. Tränaren Randy Carlyle uppges dock vilja behålla svensken och låta honom utvecklas i AHL, skriver Allehanda.se.

– Enligt avtalet mellan SHL och NHL har vi rätt att plocka hem Viktor, det är glasklart. Men om så sker kan jag inte svara på nu. Vi vet att Viktor kan tillföra en hel del till vårt lag och som läget är nu är det upp till oss att fatta beslutet. Jag hoppas vi kan ge ett besked inom någon dag, säger Modos GM Per Svartvadet till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM